Zabava

[ Izvor: Index.hr ]

29. 07. 2022. 18:10 0

Film kog se Dikaprio stidi, sprečavao emitovanje 20 godina

Vuk sa Vol strita i Uhvati me ako možeš su samo neki od neverovatnih filmova u bogatoj filmografiji Leonarda Dikaprija. Međutim, postoji jedan film koji je snimio za koji verovatno nikada niste čuli jer je glumac proveo više od 20 godina pokušavajući da spreči da ikada ugleda svetlost dana.

"Don's Plum" važi za najgori film u hvaljenoj holivudskoj karijeri ovog 47-godišnjeg glumca. Improvizovani crno-beli indi film priča priču o grupi 20-godišnjaka koji se okupljaju svake subote uveče u restoranu u Los Anđelesu da razgovaraju o nezgodama u svojim životima.

Sa Kevinom Konolijem i Tobijem Magvajerom u glavnim ulogama, film je sniman nekoliko dana između 1995. i 1996. godine, godinu dana pre nego što je Dikaprio postao svetska zvezda zahvaljujući ulozi u Titaniku. Ali zanimljivo je da je film zabranjen za prikazivanje u SAD i Kanadi, navodi Njujork post.

Režiser filma R. D. Rob podneo je tužbu od 10 miliona dolara protiv Dkaprija i Magvajera. U izjavama podnetim kao deo tužbe iz 1998. godine, glumci su tvrdili da nikada nisu nameravali da projekat nalik na školski zadatak postane igrani film. Takođe su tvrdili da su film snimili kao uslugu i da su im plaćali samo 500 dolara dnevno i verovali da će biti prikazan samo na nezavisnim filmskim festivalima.

Ubrzo nakon Dikapriovog uspona do slave, Magvajer je dobio ulogu superheroja Spajdermena, što je navelo režisera filma R. D. Roba da organizuje sastanke sa distributerima u nadi da će film doći do šire publike.

Glumci su blokirali prikazivanje filma

Ali nakon što su glumci blokirali objavljivanje filma, producent Dejvid Stantman ih je tužio zbog navodnog pokretanja "lažne i prisilne kampanje kako bi sprečili objavljivanje filma", tvrdeći da se plaše da bi to moglo "otkriti lična iskustva ili tendencije". Međutim, film je nakratko objavljen na internetu 2001. godine u Nemačkoj nakon što nije stigao u bioskope, dobivši različite kritike.

Jedan od producenata filma Dejl Vitli napravio je veb-sajt 2016. i podelio vezu za strimovanje celog filma na platformi Vimeo, ali je video-snimak uklonjen nakon "obaveštenja treće strane od Leonarda Dikaprija i Tobija Magvajera".

"Ne mogu više da ćutim. Ne mogu više da dozvolim da klevete i laži koje ste izneli protiv filma nanesu štetu velikom delu umetnika koji su ga stvorili. Ne plašim se više ni vas ni vaših advokata. Izdržao sam dovoljno. Govoriću sa slobodom koju mi daje naš ustav. Zalagaću se za naš film i za sve ljude koji su pomogli da se napravi", rekao je tada, prenosi Independent.

"Više te ne poznajem, Leo, ali nadam se da si naučio nešto o očuvanju filma i svojoj odgovornosti da zaštitiš i doprineseš tekućem eksperimentu snimanja filmova... ti nisi veći od umetnosti, Leo", dodao je.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Kornjača akrobata

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati