Zabava

Direktno.rs

13. 06. 2022. 18:02 0

"Slušam i plačem": Novi Massimo, muzika Rajka Dujmića

Sudeći prema komentarima na Jutjubu, pesma je izazvala pažnju kod obožavatelja.

Život zaista piše najlepše priče, pa je tako upravo sudbina zaslužna da Massimo uoči koncerta života, zagrebačke Arene 05. novembra, izda poslednju pesmu jednog od najboljih hrvatskih kantautora pokojnog Rajka Dujmića. Naime, novi Massimov singl "Zamisli" poslednja je pesma bivšeg frontmena Novif fosila Rajka Dujmića, koju je Ivan Dečak muzički dovršio, a zatim napisao i celokupan tekst.

Bila je to upravo želja i zamisao Rajkove supruge Snježane Dujmić koja je imala neizrecivu želju da muzika omiljenog kantautora još jednom zaživi i to upravo uz pomoć Ivana Dečaka.

I sudbina joj je tu želju ostvarila kada je na dodeli nagrade Rajko Dujmić kojom je nagrađena pesma "Mali krug velikih ljudi" susrela upravo ljude kojima je mislila da poveri taj zadatak.

"Ivan i ja nismo ni znali što će se sve dogoditi kada smo prošle godine došli na dodelu nagrade Rajko Dujmić. Naime, Snježana i ja znamo se od ranije, ali ona je čekala da se sretnemo da nam predloži saradnju. I tako je na dodeli nagrade prišla Ivanu i zamolila ga da čuje Rajkove materijale i da vidi može li se ostvariti ta njena namera, da završi pesmu i napiše je za mene, ispričao je Massimo kako je nastala pesma "Zamisli"

"Čim sam čuo Rajkov glas i prepoznatljiv muzički izražaj - znao sam da će ta pesma biti idealna za Massima. A tekst. Tekst je došao tako lako i bez razmišljanja. To je moja posveta velikom Rajku. Moj oproštaj s njim, sve one emocije koje je kroz godine slušanja njegove muzike probudio u meni, moja zahvalnica njemu i Snježani", rekao je Ivan Dečak koji se uhvatio teškog zadatka da dovrši muzički deo i napiše tekst baziran na samo jednoj Rajkovoj reči - Zamisli.

Emotivni su svi i Massimo i Ivan, a posebno Snježana Dujmić, Rajkova udovica koja nije mogla sakriti sreću, ali i melanholiju koju pesma Zamisli izaziva u njoj. Ipak, je to poslednja pesma ljubavi njenog života i poslednje što joj je ostalo od njega.

Sudeći prema komentarima na Jutjubu, pesma je izazvala pažnju kod obožavatelja.

"Toliko emocija u jednoj pesmi, evo slušam i plačem....to može samo Massimo. Odabir glumice fantastičan, dosta je napumpanih plastičnih manekenki, Gospodin Massimo", bio je jedan od komentara.

Poslušajte pesmu "Zamisli" Massima Savića:

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Metalika moj dobar drugar

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati