Zabava

Direktno.rs

19. 09. 2022. 17:51 5

Njihove pesme godinama POGREŠNO pevamo

Niste jedini koji ne odustaju od reči pesama čak i kada niste sigurni da su ispravne. Kad nas muzika "uzme pod svoje", malo ko razmišlja o tekstu, a nije retkost i da čujemo pogrešno.

Mnogi su se iznenadili kada su otkrili da čitav život pogrešno pevaju stihove naših kultnih pesama.

Lepa Brena – Jugoslovenka

Stih koji je otpevala Lepa Brena u pesmi Jugoslovenka, pevaće se zauvek pogrešno! Iako prava verzija hita iz prošlog veka glasi "setna mi je duša Slovenska", od mnogih ćete čuti upravo sledeće – "sestra mi je duša Slovenska". Riblja čorba – Gde si u ovom glupom hotelu

"Gorim ko papirni zmajevi". Zvuči vam poznato? Da, slično počinje pesma grupe Riblja Čorba. Međutim, Bora Đorđević je u pesmi "Gde si u ovom glupom hotelu", želeo da kaže – "ko dim, ko papirni zmajevi". Dakle, niko ne gori kao papirni zmajevi.

Valentino – Oka tvoja dva

Čini se da najveću zabunu izaziva pesma Zija Valentina. Neki pevaju "Oka tvoja dva, Suzana, ne daju da teku. Noć je prokleta, Nevena, odlazim ti ja zauvek…"  Ako malo bolje razmislite, gde je ovde logika? Naime u pesmi se ne pominju ni Suzana ni Nevena. Stih Zijove pesme zapravo glasi ovako – "oka tvoja dva suzama, ne daju da teku. Noć je prokleta, neverna…"

Ove greške su simpatične i ima ih pregršt. Obratite pažnju kada budete slušali vaše omiljene pevače, možda su i oni prisvojili Suzanu, Nevenu ili papirne zmajeve koji gore.

Babe – Ko me ter’o da te volim

Na listu se mogu dodati i takođe ne tako retke varijacije na pesmu koju peva grupa Babe, a mnogi su umesto "Ko me ter'o da te volim", pevali "Ko meteor ja te volim". Interesantno kako niko nema odgovor na pitanje kako to voli meteor.Novica Zdravković - Splavovi

I večita dilema, da li je Novica Zdravković cele noći na splavu bio ili pio. Tačan odgovor je bio. A možda je i pio. Šalu na stranu, govorimo o njegovoj pesmi "Splavovi" u kojoj refren počinje ovako – "cele noći ja na splavu s njom sam bio".                                

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 5

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Zavrteće vam se u glavi!

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati