Slobodno vreme

[ Izvor: Mediji ]

15. 10. 2024. 16:00 0

Tri loše navike koje narušavaju našu sreću i donose nam tugu

Svi se ponekad osećamo tužno i nesrećno, ali zato valja raditi na sebi kako nam to ne bi prešlo u naviku. Ako izuzmemo loše okolnosti i stvari na koje ne možemo uticati, ostaje nam jedino da pogledamo duboko u sebe i otkrijemo uzrok naše nesreće.

Mnogi psiholozi smatraju da se recept za uspeh krije u promeni tri loše navike koje narušavaju našu sreću. Otkrijte u nastavku o kojim navikama je reč.

Kukanje

Kukanje je neprijatelj sreće. Koliko god se zadovoljno osećamo kada "izbacimo sve iz sebe", to je samo privremeno zadovoljstvo koje će se brzo zameniti očajanjem.

Nema ništa loše u izražavanju nezadovoljstva ako to dovede do pozitivne promene ponašanja. Konstantno kukanje bez nastojanja da se nešto promeni samo će dovesti do još veće frustracije, a na kraju i apatije.

Zapostavljanje sebe

Male su šanse da ćete biti srećni ako ne vodite računa o sebi. Kako ćete uživati u životu, ako niste dovoljno naspavani, niste zadovoljni svojom kilažom, i nemate energiju da završite ono što ste započeli?

Pre nego što dobijete šansu da budete srećni, morate malo zavrnuti rukave, poraditi na sebi i ne dozvoliti letargiji i besciljnosti da vas opet uzmu pod svoje.

Odlaganje

Odlaganje obaveza neće pozitivno uticati na vaše blagostanje. Odlaganje je pre svega veoma stresno, jer u trenucima kada ne radimo ono što bismo trebalo da radimo, ne možemo se ni opustiti ni zabaviti.

Kada tako bežimo od odgovornosti i napora, zapravo postajemo psihički slabija osoba, koja nije u stanju da se suoči s novim izazovima.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Korektura

Zoran Živković [11.10.2024.]




Video dana

Sve je zauzeto

Anketa

Da li vam je teško da dođete do nove autobuske stanice?

Rezultati