Slobodno vreme

[ Izvor: Mediji ]

28. 08. 2024. 07:00 0

Dve velike greške koje većina pravi sa kapsulama za pranje veša

Kapsule za pranje veša ako se ne koriste pravilno mogu učiniti više štete nego koristi. Međutim, ako savladate osnovne korake, shvatićete da su veoma praktični.

Ako ste primetili da kada izvadite odeću iz mašine za pranje veša, ima tragova deterdženta iz kapsule koji se nije dovoljno rastvorio, to je znak da ga ne koristite pravilno, piše bestlife, a prenosi Citymagazin.

- Kapsule za pranje su dizajnirane da se potpuno rastvaraju u vodi, oslobađajući sredstva za čišćenje ravnomerno tokom ciklusa pranja - kaže Mufeta Kruger, stručnjak za čišćenje i osnivač Muffetta’s Household Assistants.

Ovaj proces rastvaranja je ključan za „efikasno čišćenje“, dodaje Karina Toner, šef odeljenja Spekless Cleaning.

- Kada se kapsula ne rastvori u potpunosti, sredstva za čišćenje i enzimi unutar njih možda neće biti ravnomerno raspoređeni - objašnjava ona, dodajući - Ovo može dovesti do toga da se ostaci zalepe za odeću, uzrokujući mrlje.

Dakle, ako ih ne koristite pravilno, kapsule mogu oštetiti vaš veš.

GREŠKA 1: Stavite ih na vrh
- Uobičajena greška je dodavanje kapsule deterdženta direktno na odeću u mašini za pranje veša - kaže Toner i dodaje - Kapsule uvek treba staviti na dno bubnja pre dodavanja odeće.

Postavljanjem kapsule na dno, dajete joj veću šansu da se potpuno poveže sa vodom dok se mašina puni, što će joj omogućiti da se rastvori, kaže Laura Mountford, uticajna osoba za čišćenje i pranje veša.

- S druge strane, ako kapsulu stavite na odeću, ona se neće dobro rastvoriti - upozorava ona.

GREŠKA 2: Ispraznite mašinu za pranje veša
Kapsule za veš takođe dobro funkcionišu samo kada je mašina za pranje veša puna do propisanog kapaciteta.

- Važno je pratiti uputstva proizvođača o količini veša - kaže Kruger, dodajući - Ako preopteretite mašinu za pranje i dodate previše odeće, kapsula se možda neće pravilno rastvoriti.

Prema Krugeru, prenatrpana mašina za pranje veša neće ostaviti dovoljno prostora da se kapsula deterdženta pravilno rastvori.

- Kada je mašina za pranje veša previše puna, možda neće biti dovoljno prostora da se kapsula rastvori i ravnomerno rasporedi po odeći -  tvrdi ona i dodaje - Ovo može dovesti do toga da neki predmeti dobijaju previše deterdženta, dok drugi primaju premalo.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Bodyguard

Zoran Živković [13.09.2024.]




Video dana

Rokenrol žurka - kolevke umesto podijuma

Anketa

Ko bi trebalo da nasledi Svetislava Pešića na mestu selektora Srbije?

Rezultati