Slobodno vreme

Direktno.rs

28. 06. 2024. 13:58 10

Ovo je prava visina Josipa Broza Tita! Pričalo se da ima dvojnika

Legendarni lider bivše Jugoslavije, Josip Broz Tito, ostaje nezaboravna figura koja je obeležila 20. vek svojim političkim uticajem i harizmom. Pored svoje političke karijere, javnost često intrigiraju i detalji iz njegovog privatnog života, kao i to koliko je bio visok.

Josip Broz Tito, jedan od najistaknutijih lidera 20. veka i dugogodišnji predsednik Jugoslavije, ostao je zapamćen i po svojoj visini. Iako su detalji iz njegovog ličnog života često bili obavijeni tajnama, visina Tita je tema o kojoj su mnogi spekulisali.

Spadao u red nižih političara

Prema dostupnim izvorima i dokumentaciji, Josip Broz Tito bio je visok oko 167 centimetara, što ga svrstava u red nižih političkih lidera svog vremena.

Ova informacija budi interesovanje ne samo zbog njegove političke uloge i nasleđa koje je ostavio, već i zbog želje javnosti da sazna više o ličnom životu i karakteristikama ovog kontroverznog, ali i omiljenog vođe.

Mnoge teorije razvijale su se o visini poznatog vođe, pa je tako jednom prilikom osvanuo i podatak da je pravi Broz bio visok 180 cm, a da je čovek koji se predstavlja u javnosti zapravo njegov dvojnik. 

Sve je naravno ostalo na teorijama i pričama i nikada nije bilo podobnih dokaza da je takva tvrdnja bila istinita. 

Tito je svakako svojom harizmom, vizionarskim pristupom politici i nezavisnim stavom prema međunarodnim odnosima ostavio dubok pečat na jugoslovenskom prostoru i šire. Njegova visina, kao jedan od aspekata njegove ličnosti, samo je dodatak fascinaciji koju javnost i danas pokazuje prema njemu.

Podsetimo, Josip Broz Tito preminuo je 4. maja 1980. godine, ali njegovo nasleđe i dalje inspiriše, podsećajući nas na važnost njegove uloge u istoriji Balkana i sveta.

 

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 10

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Idealan tajming

Zoran Živković [26.06.2024.]




Video dana

Mačka programira

Anketa

Da li treba Dragan Stojković Piksi da ostane selektor Srbije?

Rezultati