Slobodno vreme

[ Izvor: Mediji ]

03. 06. 2024. 09:01 0

Kako otkriti nepoznat broj

Dobili ste poziv sa nepoznatog broja i pitate se ko bi to mogao biti? Ne brinite, postoji nekoliko načina da saznate identitet osobe koja se krije iza tog misterioznog poziva.

U ovom članku ćemo vam predstaviti nekoliko saveta koji će vam pomoći da otkrijete ko vas je zvao i da odlučite da li da uzvratite poziv ili nastavite da ga ignorišete.

Pretraživanje na internetu

Jedan od najjednostavnijih načina da otkrijete vlasnika nepoznatog broja jeste da ga pretražite na internetu. Otvorite pretraživač poput Gugla i unesite broj u polje za pretragu. Ako je broj javan ili pripada nekoj kompaniji, velika je verovatnoća da ćete pronaći relevantne informacije. Pored toga, proverite i internet forume, jer se dešava da se na njima diskutuje o brojevima sa kojih kompanije zovu korisnike.

WhatsApp i Viber

Ako sačuvate nepoznati broj u svojim kontaktima, možete proveriti da li je vlasnik broja aktivan na popularnim aplikacijama za ćaskanje poput WhatsAppa i Vibera. Ukoliko jeste, moći ćete da vidite njegovu profilnu sliku i korisničko ime, pod uslovom da je to odobrio u podešavanjima privatnosti.

Informacije od mobilnog operatera

Službe za korisnike mobilnih operatera svakodnevno primaju veliki broj poziva sa raznim pitanjima, a jedno od najčešćih je upravo ono o identitetu vlasnika nekog broja. Operateri imaju pristup internim aplikacijama i bazama podataka sa javno dostupnim informacijama, tako da vam mogu pomoći u rešavanju ove misterije. Slobodno ih kontaktirajte i zatražite informacije o broju koji vas zanima.

Onlajn telefonski imenici

Još jedan način da dođete do podataka o vlasniku nepoznatog broja jeste pretraga javno dostupnih onlajn telefonskih imenika. Ako je broj upisan u neki od njih, lako ćete saznati kome pripada.

Aplikacije za otkrivanje skrivenog broja

Na tržištu postoji nekoliko aplikacija specijalizovanih za otkrivanje identiteta vlasnika nepoznatih brojeva. Jedna od najpopularnijih je Truecaller, švedska aplikacija sa preko 200 miliona aktivnih korisnika širom sveta. Pored identifikacije poziva, Truecaller nudi i druge funkcije za povećanje sajber bezbednosti, poput snimanja i blokiranja poziva. Zanimljivo je da aplikacija može da identifikuje pozive čak i kada niste povezani na internet.

Ako želite domaću alternativu, tu je aplikacija Everybody, proizvod srpske firme panRobotics. Ova aplikacija vam omogućava da pretražujete brojeve telefona koje nemate u imeniku i otkrijete ko se krije iza njih. Pored toga, Everybody nudi i inovativni telefonski imenik koji učitava kontakte iz vaše okoline, organizuje ih i sortira prema relevantnosti.

Nadamo se da će vam ovi saveti pomoći da uspešno otkrijete ko vas zove sa nepoznatog broja. Uvek budite oprezni i dobro razmislite pre nego što uzvratite poziv nekome koga ne poznajete. Srećno u istrazi!

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Sličnosti i razlike

Zoran Živković [05.07.2024.]




Video dana

Da ne pokvasi šapice

Anketa

Da li treba Dragan Stojković Piksi da ostane selektor Srbije?

Rezultati