Slobodno vreme

Direktno.rs

04. 03. 2024. 07:00 0

Tajni znakovi da nešto nije u redu tokom leta

Sasvim je prirodno plašiti se letenja avionom, pogotovo tokom turbulencija. Međutim, turbulencije nisu toliki problem, zbog čega je dobro znati neke tajne znakove koji upućuju da postoji veći problem.

Nekadašnja stjuardesa podelila je nekoliko znakova da nešto zapravo nije kako treba dok letite avionom.

Treba istaći i da je putovanje komercijalnim avionom bilo sigurnije u 2023. godini nego prethodnih godina. Naime, u prošloj godini dogodile su se dve smrtonosne nesreće, dok je u 2022. godini bilo šest smrtonosnih nesreća.

Ipak, ako vas i dalje zanima koji su to znakovi upozorenja, nekadašnja stujardesa Lisa Hjudžs podelila je nekoliko situacija koje bi označile opasnost tokom leta.

Ponašanje posade

Pojačana aktivnost posade, uključujući čestu komunikaciju sa kokpitom, može ukazivati na problem. To uključuje promene u tonu ili hitnosti u najavama iz kokpita ili osoblja iz kabine. Ukoliko upustva postaju sve direktnija i češća, to bi mogao biti znak upozorenja.

- Posada takođe može pripremiti opremu za hitne slučajeve ili uputiti određene putnike poput fizički sposobnih pojedinaca da pomognu u potencijalnoj evakuaciji - rekla je Hjudžs.

Fizički znakovi

Neuobičajeni zvukovi, vibracije ili promene u načinu letenja kao što su nagle promene visine, mogu ukazivati na mehaničke probleme. To mogu biti i promene u rasveti kabine, postavljanje maski s kiseonikom ili pokretanje protokola za hitne slučajeve.
Naglo sletanje

Odluka o naglom sletanju takođe je znak upozorenja. To su obično hitni medicinski slučajevi i ozbiljni zdravstveni problemi kod pojedinaca, ali mogu biti i neočekivani vremenski uslovi.

U retkim slučajevima, naglo sletanje može biti znak sigurnosnih pretnji kao što su pretnje bombama ili nepristojno ponašanje koje predstavlja rizik za sigurnost leta.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izborna trka

Zoran Živković [27.04.2024.]




Video dana

Baštovan

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati