Slobodno vreme

[ Izvor: Mediji ]

01. 03. 2024. 14:21 1

Netfliks ponovno poskupljuje

Netflix će verovatno i ove godine povećati cene pretplatničkih paketa, što bi moglo da ubrza rast njegovih prihoda i profita.

Naime, prošlog oktobra Netflix je povećao cenu osnovne pretplate sa 9,99 dolara na 11,99 dolara mesečno u SAD, a korekcija cene je izvršena i za tržište Velike Britanije i Francuske. Iako to još nije zvanično saopšteno, izvršni direktori kompanije su izjavili da je moguće novo poskupljenje.

Suosnivač kompanije Greg Peters nedavno je objavio da je Netflix prošle godine „odložio povećanje cene“ dok je uveo plaćeni program deljenja naloga.

- Mi smo to smatrali oblikom zamene poskupljenja. Sada kada smo to sklonili sa puta, možemo da nastavimo sa našim uobičajenim pristupom povećanju cena. A povećanje cena, videli ste da to radimo u SAD, Velikoj Britaniji i Francuskoj. Ta promena je prošla bolje nego što smo očekivali - rekao je Peters za Varieti, dodajući:

- Nastavićemo da pratimo druge zemlje i pokušaćemo da procenimo kada smo isporučili dovoljno dodatne vrednosti zabave da tražimo od naših korisnika da plate malo više kako bi održali taj pozitivan mehanizam i ostali u mogućnosti da ulažu u proizvodnju sjajnih filmova, serija i igara za pretplatnike - zaključio je.

Netfliks je prošle godine dostigao čak 29,5 miliona novih pretplatnika i tako pomeo konkurenciju koja se bori da zadrži postojeće, a kamoli da dobije nove.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 1

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izborna trka

Zoran Živković [27.04.2024.]




Video dana

Baštovan

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati