Slobodno vreme

Direktno.rs

04. 02. 2024. 11:00 0

5 znakova da ste žrtva porodične karme

Ako želite da se oslobodite grehova vaših predaka, potrebno je prepoznati uzroke problema i prihvatiti odgovornost za vlastiti životni put.

Porodična karma naizgled je nevidljiva nit nasleđa koja predstavlja vezu između pojedinca i svih njegovih predaka.

Ova vrsta karme još se naziva i karmom krvne loze, a povezana je s nerešenim odnosima, propalim snovima i različitim vrstama nepravdi s kojima su se članovi vaše porodice susreli, a možda čak i naneli je.

Budući da se veruje kako je zadatak svakog pojedinca da uskladi dobijenu energiju, nije retkost da u ovom životu neko mora da preuzme odgovornost za grehe predaka.
Tek će spoznaja postojanja porodične karme doprineti razumevanju vlastitih životnih prilika, kao i izazova s kojima se susrećemo.

Ako težite postizanju potpunog unutrašnjeg mira, morate prepoznati koji vam životni obrasci govore da ste baš vi protagonista koji mora da ispravi grehe predaka i preuzme odgovornost za vlastitu sreću.

Međutim, pravo je pitanje kako prepoznati da smo baš mi žrtva porodične karme?

5 znakova da ste žrtva porodične karme i ispaštate zbog grehova predaka

1. Vi ste duhovno najrazvijenija osoba u porodici, ali zbog toga osećate ogroman teret.

Ponekad ne možete da osetite povezanost s porodicom zbog previše različitosti, a najveća je ta što oni nisu duhovna bića (ili barem to ne pokazuju?). Vi ste osoba koja je sklona dubokom promišljanju i intuitivnom pronalasku rešenja, dok su oni poprilično racionalni i na situaciju gledaju jednosmerno.

2. Konstantno ste samokritični i prenaglašavate vlastite mane.

Iako načelno znate da vi niste samo vaše mane, svejedno ste ih previše svesni i čini vam se kako one znaju da zasene sve dobro na vama. Pamtite svaku grešku još iz detinjstva, a teško vam je da se pomirite s time da ste nekad pravili greške, čak i kada to nije bilo uopšte s lošom namerom.

3. Angažovani ste oko duhovnog rasta i posećujete isceliteljske radionice.

Knjige, predavanja ili radionice s tematikom duhovnog rasta, rada na sebi i isceljivanja vaš su način provođenja slobodnog vremena. Retko pronalazite prijatelje sa sličnim afinitetima, a u porodici još ređe. Imate stalnu potrebu za ličnim rastom i razvojem na području duhovnosti.

4. Nikada vam nije problem iskreno da se izvinite drugima.

Iako sebi teško opraštate, drugima vam nikada nije problem da se izvinite i iskreno žalite kada nekoga povredite. Vi ste ona osoba koja prva u društvu preuzme krivicu jer za tim osećate veliku odgovornost. Važno vam je da vas drugi ne smatraju krivcima za vlastito loše raspoloženje ili stav o sebi.

5. Tuga je emocija koja je snažno utkana u vašu svakodnevicu.

Kada biste morali da se opišete pomoću jedne emocije, to bi za vas bila tuga. Čak i kada za tim nema jasnog povoda, znate da uhvatite sebe kako nepomično sedite i žalite zbog stvari iz prošlosti ili čak zamišljenih situacija. Volite tužne pesme, potresne filmove i romane od kojih vas boli duša. Jednostavno, tuga je sveprisutna u vašoj svakodnevici.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Namirivanje

Zoran Živković [03.05.2024.]




Video dana

Gol(f)man

Anketa

Kojim rečima čestitate Uskrs?

Rezultati