Slobodno vreme

Direktno.rs

14. 10. 2023. 13:00 0

Preskočite ove kućne poslove, gubite vreme

Za mnoge od njih je potrebno vreme i novac. Gornji čaršav na krevetu, postavljanje običnih umesto LED sijalica i odvajanje zavesa samo su neki od jalovih kućnih i svakodnevnih poslova.

Na primer, uštedite vreme na nameštanju kreveta i ne perite dodatne posteljine. Čaršav iznad ili ispod ćebeta često je nepotreban i zauzima prostor. Samo budite sigurni da redovno perete ćebe.

Ako koristite mašinu za pranje sudova, prethodno ispiranje posuđa samo gubi vreme i novac.

Obrišite ostatke hrane sa tanjira i pribora i jednostavno ih stavite u mašinu za pranje posuđa.

Ovo posebno važi za one koji svakodnevno peru sudove u mašini za pranje sudova. Samo ako sutra planirate da operete sudove, preporučljivo je da ih isperite, a u svim ostalim slučajevima dovoljno je višak hrane sastrugati u kantu za smeće.

Tražimo izgubljene čarape

Za sve je uvek misterija gde čarape nestaju posle pranja, ali jedna čarapa može da uđe u rupu između vrata mašine za pranje veša i bubnja, pa čak i voda može da je ispumpa. Stavite prljave čarape zajedno u torbu za veš mašinu.

Kupujemo kutije i korpe za stvari

Pored gubljenja vremena, gubićete novac. Umesto bezbroj kutija, koristite nešto što već imate u kući kao što su kutije za cipele. Možete napraviti pregrade u fiokama i na policama od raznih materijala.

Držimo zavese otvorene ceo dan

Otvaranje zavesa da bi sunčeva svetlost ušla u sobu je omiljena jutarnja rutina mnogih. Ali ako ostavite zavese otvorene ceo dan, posebno ako je soba na južnoj strani, sunce može vremenom da izbledi nameštaj.

Čistimo povrće koje nam nije potrebno

Osim ako se radi o povrću koje treba oljuštiti, nemojte trošiti vreme na ljušćenje šargarepe, krastavca ili krompira. Osim što ćete manje vremena trošiti na pripremu hrane, hranićete se zdravije jer njihova kora sadrži zdrava vlakna. Ali ako niste sigurni u poreklo povrća i sumnjate da je tretirano pesticidima, preporučuje se guljenje kore.

Obuven šetati kod kuće

Pravilo izuvanja je jednostavan način da kuća bude čista i doprinosi zdravlju ukućana. Čak 85 odsto prljavštine u našim domovima potiče od cipela. Ako hodamo u cipelama, samo ćemo sebi dati dodatni posao i stalno je potrebno usisavanje.

Koristimo klasične sijalice

U poređenju sa običnim sijalicama, LED štedljive sijalice duže traju i troše čak 75 odsto manje energije, tako da ćete uštedeti na računu za struju. Najnovije štedljive sijalice imaju odlično osvetljenje i brzo svetle.

Idemo u banku/poštu da platimo račune

Ako već niste, uštedite vreme i plaćajte račune putem internet bankarstva umesto da fizički idete u banku ili poštu.

Odeću kačimo na metalne vešalice

Kada preuzimamo odeću u hemijskoj čistionici, ona obično bude okačena na metalnim vešalicama. Korišćenje takvih vešalica posle peglanja može lako da zgužva odeću. Umesto toga, investirajte u drvene ili baršunaste vešalice kako biste bili sigurni da će odeća ostati ravna nakon peglanja.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Namirivanje

Zoran Živković [03.05.2024.]




Video dana

Nisam spavao!

Anketa

Kojim rečima čestitate Uskrs?

Rezultati