Slobodno vreme

[ Izvor: Citymagazine.rs ]

08. 06. 2023. 17:29 4

Doživeo kontrolu Belih u prevozu: "O moj Bože"

Novi sistem gradskog prevoza, karte, njihova kupovina, novi kontrolori, kao i svaka priča vezana za aplikaciju, nastavljaju da zbunjuju, ali i zabavljaju ljude jer se konstantno srećemo sa novim nelogičnostima.

Još jedna u nizu nelogičnih situacija jeste i provera karata unutar gradskog prevoza, pa tako ako ste se zapitali kako će sada funkcionisati kontrolori, evo odgovora.

- Doživeo sam prvu ‘belu’ kontrolu u prevozu. To radi tako što ja njemu izdiktiram šifru koju sam dobio sms-om, sa sve malim i velikim slovima, a on to ukuca u svoj telefon da proveri. Šifra je tipa 3xX4gP. Nemam reči.

Ovaj tvit je izazvao mnogo reakcija, ljudima se (kao i uvek) ne dopada ovaj sistem provere, a ovo su neki od komentara:

"Ništa qr code. Ko nosi naocare, dok izvadi iz tašne, uzme telefon, nađe sms, pročita par puta pogrešno…naravno, tetura se da ne padne… O bože moj…“, "Ili ga vozaš do sledeće stanice kao loše si pročitao, greška, kad dođe stanica samo kazeš 'ovo je moja stanica, ćao“ i izađeš'“, "Taman dok jedan izdiktira šifru, ceo bus može da zapali napolje", "E sad mi crče baterija, daj da zapišem tvoj broj, javljam ti čim napunim bateriju“…

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 4

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Namirivanje

Zoran Živković [03.05.2024.]




Video dana

Gol(f)man

Anketa

Kojim rečima čestitate Uskrs?

Rezultati