Slobodno vreme

Direktno.rs

03. 06. 2023. 18:00 0

Odbio da krsti dete prijatelju i dobio blok: Ljudi ne veruju

Anonimni muškarac na Redditu ispričao je kako ga je prijatelj nazvao sebičnim jer je, zbog suludih zahteva, odbio da bude kršteni kum njegovom detetu. U početku je prijatelj bio srećan što je ovaj baš njega odabrao, ali oduševljenje mu je ubrzo splasnulo kada je dobio kovertu s ugovorom i dugim spiskom suludih zahteva.

Ispričao je da su on i njegova supruga devet godina pre upoznali drugi mladi par i s njima se sprijateljili, pa ga nije iznenadilo što su za kumstvo svog još nerođenog deteta hteli baš njega. Bio je oduševljen, ali onda je od prijatelja dobio obavezujući ugovor i spisak zahteva - među kojima je stajalo i to da on mora da se krsti i postane katolik i da detetu da 18.000 funti na dar.

Na Redditu je napisao i da su njegova supruga i supruga njegovog prijatelja obe s Filipina, te da on nema nikog iz svoje porodice, pa nije ni imao koga drugog da traži da mu detetu bude kum.

- Pristao sam, a sutradan mi je ostavio fasciklu s pravnim ugovorom koji je trebalo da potpišem - ispričao je, a od njega se tražilo i da prisustvuje svakom katoličkom događaju kojem dete prisustvuje, poput krštenja, ispovedi, hrizme i drugo. Prijatelj je kazao kako bi morao da razmisli o tome da postane katolik, da da detetu najmanje 500 dolara za svaki od tih događaja i za svaki rođendan i Božić, a od njega se očekuje i da do 18. rođendana deteta za njegovo školovanje skupi oko oko 18.000 funti.

- Ostatak će, pisalo je, osigurati roditelji. Ozbiljno?! - napisao je. Međutim, kad je nazvao svog prijatelja i objasnio mu da ugovor ne može da potpiše jer je prezahtevan, on se naljutio, rekao mu da je sebičan i blokirao njegov broj i mejl. Njegova supruga takođe.

- Nema veze, ja se ne ljutim, samo ne vidim kako sam ja sebičan, a on ne? - zaključio je, piše Mirror.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Metalika moj dobar drugar

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati