Slobodno vreme

Direktno.rs

03. 02. 2023. 06:00 2

Patnja Ivaniševića: Novac od turnira za lečenje

Tužna priča porodice Ivanišević počela je 1988. godine kada je pet godina starijoj Goranovoj sestri dijagnostikovan Hočkinov sindrom odnosno maligno oboljenje limfocitnog tkiva.

Goran Ivanišević poslednjih dana je u žiži interesovanja upravo zbog činjenice da je jedan od trenera Novaka Đokovića i neko ko je godinama uz našeg najpoznatijeg tenisera.

Međutim, malo ko zna patnju kroz koju je ovaj čovek prošao i za tragediju koja je obeležila njegov život.

Naime, on je bio svedok velike životne borbe koju je vodila njegova sestra Srđana punih 30 godina. Tu borbu je nažalost izgubila u 52. godini, 2019. godine kada se posle operacije srca nije probudila.

Tužna priča porodice Ivanišević započela je 1988. godine kada je pet godina starijoj Goranovoj sestri dijagnostikovan Hočkinov sindrom. U to vreme on je imao 17 godina i spremao se za turnir u Australiji.

- Pre nego što sam otputovao otac mi je rekao: "Imam loše vesti. Sestra ti je bolesna, moramo da joj se posvetimo, sad si sam." Tretmani za tu vrstu bolesti, od koje je umiralo mnogo ljudi, bili su vrlo skupi i te noći nisam spavao - pričao je Ivanišević a prenosi Hello magazin

- Nagradni fond koji sam zaradio uzeo sam u kešu, do tada sam taj iznos video samo na televiziji. Onda sam, sećam se, putovao na Dejvis kup protiv Danske, koji je igran u Beogradu. Sa sobom sam nosio sav taj novac. Stjuardesa me je 16 puta pitala hoću li skinuti jaknu, a ja sam je svaki put odbio: "Ne, dobro mi je ovako."

Kada je došao kući, ocu je dao jaknu u kojoj je bio sav novac od osvojene nagrade, kako bi mogao da plati Srđanino lečenje.

- Imala je rak limfnih čvorova kad je bila mlađa, prošla je silna zračenja i sve je ostavilo traga. Bolest se nije vratila, ali su oštećenja bila u svim mekim tkivima. Posebno su stradala pluća i srce. Godinu dana pre smrti imala je tešku upalu pluća. Virus je napao tri zaliska i bila je potrebna promena. Operacija je trajala 11 sati. Sve je prošlo u najboljem redu, planirali su kako da je probude. Međutim, javila se hipertenzije i nisu mogli da joj pomognu - objasnio je u intervjuu za portal 24. sata.hr najstariji Ivanišević, Srđan, Goranov i Srđanin tata.

Sestra Gorana Ivaniševića, koja je bila omiljena u Splitu, sahranjena je na groblju u rodnom gradu, uz pesmu "Moj lipi anđele", Olivera Dragojevića.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 2

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Metalika moj dobar drugar

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati