Web portal Direktno.rs koristi kolačiće i Google analitiku u svrhu merenja i prikazivanja oglasa koji su prilagođeni vama. Kliknite na dugme Prihvatam kako biste pristali na ove postupke i zadržali korisničko iskustvo koje je prilagođeno vama. Saznaj više

Slobodno vreme

Direktno.rs

18. 09. 2022. 14:29 2

Lekcije koje bi otac trebalo da prenese sinu

Uvreženo je mišljenje da su majke te koje daju savete, ali postoji i nekoliko stvari o kojima bi otac trebalo da razgovara sa svojim sinom.

Svaki sin se ugleda na oca i želi da bude poput njega, pa je jasno da otac ima veliku odgovornost da sina poduči nekim životnim lekcijama i na taj način mu pomogne da u budućnosti postane najbolja verzija sebe.

1. Ispravan stav prema ženama

Pre svega, otac bi trebalo da nauči sina da poštuje sve, bez obzira na različitosti, a posebno žene. Majka takođe može da objasni sinu kakav bi stav trebalo da ima prema nežnijem polu, ali će u ovom slučaju to tata bolje uraditi.

Ako danas naučite svog sina da poštuje majku, sestru i prijatelja, onda će on u budućnosti poštovati svoju ženu i kćerku.

Zbog toga očevi moraju da povedu računa kako se ponašaju prema ženama, jer deca "upijaju" šablon ponašanja poput sunđera.

2. Da bude odgovoran

Odgovornost je lekcija koju bi trebalo da usvoji svako dete. Na očevima je važan zadatak da nauče svoje sinove da preuzmu kontrolu nad situacijom.

3. Naučite ga da se izbori za sebe

Pokažite mu kako da se zauzme za sebe i kako da prepozna što je ispravno, a šta nije. Naučite ga da treba da kaže svoje mišljenje, čak i onda kada zna da je u manjini, a da kada ga osude zbog istog ostane miran i staložen.

Najvažnije je da zna da, ukoliko prećuti i ostane imun na grube reči, nije slabić, već mentalno jak i stabilan muškarac.

4. Razgovarajte o emocijama

Dečacima se uvek govori da ne plaču i da ne smeju da pokažu svoju ranjivu stranu. Međutim, očevi bi trebalo da nauče svoje sinove da je sasvim u redu pokazati emocije i da s roditeljima uvek mogu otvoreno da pričaju ukoliko imaju neki emotivni problem.

5. Kućni poslovi

U našem društvu žene su te koje sklanjaju za muškarcima i obavljaju sve kućne poslove, ali očevi i u ovoj situaciji moraju da daju primer svojim sinovima.

Tačnije, trebalo bi da im skrenu pažnju da vode računa o sebi i da nauče da čiste za sobom, jer je jasno da majka neće biti tu ceo život, a buduća žena sigurno neće trpeti neodgovornost i nered.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 2

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se


Čekajući novu Vladu

Zoran Živković [03.10.2022.]
Anketa

Poskupljenje čega vam je najteže palo?

Rezultati

Video dana

Žmurke