Slobodno vreme

[ Izvor: Mediji ]

12. 08. 2022. 13:03 1

Boja koju treba izbegavati na razgovoru za posao

Intervju za posao je igra zasnovana na određenim pravilima. Stručnjaci su istakli ne samo najrizičniju boju, već i postupke zbog kojih će vas poslodavac iz snova zapamti.

Pema 2.099 stručnjaka za ljudske resurse koji su učestvovali u anketi, boja koja se najviše povezuje sa nedostatkom profesionalizma je narandžasta. Naravno, nošenje ovakvih boja neće uticati na ono što vi znate o tom poslu (posebno za kreativne profesije), ali prema mišljenju stručnjaka, prvi utisak je toliko važan da je bolje ne rizikovati.

- Svrha svakog intervjua je da predstavi jedinstvene vrednosti koje možemo da unesemo u kompaniju. Zato treba da se pobrinemo da nas zapamte više od naše odeće - komentariše Mišel Amer iz CareerBuilder-a.

Dakle, šta treba da uradimo da bismo se adekvatno obukli za intervju?

Marti Lundstrom, advokat i osnivač Polished Professionals, kaže da svako treba da analizira pravila oblačenja svoje kompanije iz snova pre intervjua. Za tu svrhu najčešće su dovoljni njeni zvanični profili na društvenim mrežama ili traženje fotografija sadašnjih zaposlenih.

- Na ovaj način minimiziramo rizik od promašaja - komentariše Lundstrom u intervjuu za Tajm.

Prema izveštaju CareerBuilder-a, neutralne boje su najsigurnije i ostavljaju najpozitivniji utisak. Izbor određene nijanse, međutim, zavisi od pozicije za koju se prijavljujete. Mornarsko plava, plava i crna povezuju se sa ljudima koji se osećaju opušteno u timu i imaju liderske veštine. Siva je simbol logičkog razmišljanja. Bela i krem ​​boje pokazuju da je kandidat organizovan. Braon se dodeljuje ljudima koji nemaju problema da budu podređeni.

Igrajte se bojom očiju

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 1

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Topli sendvič

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati