Slobodno vreme

[ Izvor: Mediji ]

18. 06. 2022. 13:59 1

Pogrešno pakovanje stvari u auto može da vam dođe glave

Zna se da pred polazak na put uvek mučimo muku sa pakovanjem torbi, razne opreme i čega sve ne u vozilo. Postoji nekoliko grešaka koje često činimo, a koje mogu da nas dovedu u vrlo nezavidnu, ali i nebezbednu situaciju.

Naravno, dosta toga zavisi od automobila kojim idemo, pa će najbolje proći oni koji putuju nekim karavanom ili prostranim SUV vozilom.

Kako bilo, da biste izbegli pretrpavanje, stiskanje stvari i guranje nogama kako bi se prtljažnik zatvorio, evo tri pravila koja mogu dobro doći, kako iz praktičnih tako i iz bezbednosnih razloga.

1. Najteže stvari smestite prve u prtljažnik i nemojte ih stavljati u krovni kofer jer tako možete poremetiti težište vozila, pa će u krivinama ono biti nestabilno.

2. Posebnim kaiševima zategnite sve one stvari koje prete da vam iz zadnjeg dela vozila pri naglom kočenju polete napred i povrede vas.

3. Obavezna oprema neka bude dostupna, pa trougao i komplet prve pomoći izvadite sa dna prtljažnika pre nego što krenete da pakujete stvari preko kompleta.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 1

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Topli sendvič

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati