Slobodno vreme

Direktno.rs

16. 06. 2022. 20:56 1

Sećate se Indirekta? U Jugi sport u udarnom terminu

Ko je u Jugoslaviji voleo sport, "morao" je da prati čuvenu emisiju "Indirekt" koja se od 1972. emitovala 23 godine. Ponedeljak od 19h bio je rezervisan za sportske teme.

Ovaj sportski magazin trajao je pola sata, a pre početka išla je reklama za Carnex paštete.

Emisija se na zanimljiv način bavila spotskim temama, pripremali su je najbolji sportski novinari, a u njoj su učestvovali istaknuti stručnjaci i sportski asovi.

Urednik i voditelj bio je Marko Marković, koji je između ostalog bio poznat i po tome što se na TV-u uvek pojavljivao u džemperima, koji su bili njegov zaštitni znak. Posebno je voleo one sa romboidima.

Tragom ove emisije došli smo do intervjua sa sudijom koji je kometarisao nedosuđene penale kojima je oštetio crno- bele.

U "Indirektu" je uvećavan snimak jedne scene, a sudija Dušan Maksimović je priznao da "svaki čovek može da pogreši". Kada mu je prikazana i druga scena u kojoj nije svirao penal rekao je "ovog trenutka saznajem da je ova scena uopšte postojala".

Više o tome možete pročitati u intervjuu nekadašnjeg yugopapira, koji je tekst preuzeo od Tempa iz 1975. godine.

Inače u "Indirektu" je postojala rubrika "Naj gol" za najlepši pogodak kola, dok su posle neke problematične utakmice navijači čekali rubriku "Kutak za sporni trenutak" da potvrde svoje mišljenje o (ne)pristrasnosti pojedinog sudije.

Obe rubrike dugo je vodio Vladanko Stojaković. Nezaobilazna je bila i rubrika "Kucamo na vrata zaboravljenih asova", gde su obično penzioneri prepričavali svoje sportske karijere.

Kasnije je emisija promenila špicu, vreme emitovanja na 20.00 i voditelja. Nije ni čudo što se ugasio. Kad god neko pomene ponedeljak i sedam uveče, kao i velikom broju ljubitelja sporta u Jugoslaviji, prve asocijacije su “Indirekt” i Marko Marković.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 1

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

U čemu je problem?

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati