Slobodno vreme

Direktno.rs

13. 04. 2022. 14:11 1

Kada je idealno vreme za kupovinu novog televizora?

Ako ste među onima koji planiraju kupovinu novog TV-a, verujemo da razmišljate i o tome kada je pravo vreme za to i kako da svoj novac investirate tako za uloženo dobijete najbolje što možete da nađete od ovih uređaja.

Kupovina televizora je jedna od većih investicija kada opremate svoj dom. Iako nije baš toliko velika kao kad, na primer, kupujete automobil ili stan, novi TV i dalje predstavlja veliku stavku, posebno ukoliko želite neki od boljih ili najboljih modela.

Saznajte šta je sve važno da znate pri kupovini i kada je savršeno vreme da ugrabite novi TV po najboljim popustima.

Kakva je ponuda televizora i kakve su generalno cene?

Kada uzmemo u obzir sve ono što se može naći u ponudi, možemo reći da je izbor televizora zaista veliki - prosto se nekad čini da je u mnoštvu modela i brendova teško pronaći ono što je vama zaista potrebno. Sve se još više komplikuje ukoliko svemu tome dodate i da to što tražite treba da ima cenu koja će vam odgovarati.

Cene su pak takve da vam nude mnoštvo mogućnosti - od onih najviših, za velike dijagonale i najnovije modele sa brojnim dodatnim funkcionalnostima, preko srednjih, do nižih, za manje dijagonale i one sa manje naprednim tehnologijama, kao i one koji nisu Smart.

Bilo koji od njih da želite da kupite, određeni periodi godine ipak donose bolje ponude od drugih, pa ih vredi iskoristiti – saznajte kada su i zašto ne smete da ih propustite.

Najbolji popusti za kupovinu televizora

Kao što ste verovatno i primetili, gotovo čitave godine se s vremena na vreme smenjuju različite akcije i periodi kada su određeni televizori na nekom popustu. Mogu se naći modeli različitih brendova, veličina i drugih karakteristika.

Ipak, ukoliko želite da uhvatite najbolje popuste, koji će biti značajniji i koji vam mogu obezbediti i određenu uštedu, preporučujemo:

1. Proleće, vreme kada se predstavljaju nove serije televizora - Dok se lansiranje nekih novih uređaja uvek taji i predstavlja neku vrstu iznenađenje, neki drugi su izvesni i uvek se najavljuju. CES, najveća svetski tehnološki događaj, održava se svakog januara u Las Vegasu, gde glavni proizvođači brojnih elektronskih uređaja, pa i televizora, tada prezentuju svoje nove proizvode koji se očekuju u predstojećem periodu.

Važno je da znate da je sa izlaskom novih modela očekivano i da oni od prethodne godine budu sniženi, te imate priliku da iskoristite odlične popuste ukoliko se to uklapa u vaše planove i ukoliko niste odlučili da se opremite najnovijim modelom.

2. Kupovina tokom Crnog petka, Cyber ponedeljka i drugih velikih akcija i rasprodaja - Sigurni smo da znate već da se isti veliki prodajni događaji dešavaju svake godine: Singles Day, Black Friday i Cyber Monday, ali i brojne druge akcije.

Svaki od njih je karakterističan za određeni periode tokom godine, pa okvirno možete planirati ukoliko želite da ostvarite neku veću uštedu – tako je za Crni petak rezervisan petak nakon američkog praznika Dana zahvalnosti, Cyber Monday je odmah nakon Crnog petka, a Singles’ Day je početkom novembra. Ne zaboravite ni one praznične ponude pred Novu godinu i Božić, velike letnje rasprodaje i slično.

Sve ove akcije su poznate po fenomenalnim popustima na ogroman broj proizvoda, među kojima su televizori nezaobilazni i često nude najveću uštedu.

3. Kupovina tokom velikih sportskih događaja - Veliki sportski događaji su vreme kada se dešavaju velike promocije televizora nekih od najvećih brendova i prodavaca, nudeći vam odlične pogodnosti, a sve na račun toga da maksimalno uživate u praćenju omiljenih sportova na novom, i često, većem ekranu.

Razmislite o Vimbldonu, Olimpijskim igrama i naravno fudbalskim turnirima kao što su Svetsko prvenstvo, Evro i FA kup. U Americi je jedan od ovakvih događaja dobro poznati Super Bowl, kada su akcije na televizore, ali i drugih uređaje neodoljive.

Na koje televizore su najbolji popusti?

Uopšteno govoreći, što je veći televizor, bolji je i popust. Tako se za modele sa većim dijagonalama može značajnije i uštedeti, a tu se prvenstveno misli na one od preko 70 inča. Ipak, kako su i prodavci svesni da ovi televizori jednostavno nisu praktični za većinu ljudi, uvek se u ovakvim akcijama mogu naći isplative ponude i za one koji su u potrazi za televizorima prosečnih dijagonala.

Ovde je važno da znate i da će televizori starijih serija biti više sniženi nego potpuno novi, koji su nedavno tek predstavljeni i izašli u prodaju. U skladu sa tim i ako posmatramo sa ove tačke gledišta, veća je verovatnoća da ćete naći veliki popust na model iz 2021. godine, nego na onaj koji je lansiran ove godine. Tako, ukoliko vam nije presudno da vaš novi TV bude onaj iz najnovije serije, potencijal da uštedite je veliki.

Srećom, ni veliki brendovi nisu imuni na popuste, pa su neke od najboljih TV ponuda upravo za modele brendova Sony, LG, Samsung i Philips. Pritom, nikako ne treba da zanemarite sniženja i drugih brendova, kao što su Hisense, TCL, Toshiba, Alpha i mnogi drugi.

Na zaboravite da uporedite cene televizora

Na kraju, ne možemo da ne spomenemo da bilo da čekate neki od velikih popusta, ili pratite redovne cene, ili aktuelne popuste koji se s vremena na vreme pojavljuju, nikako nemojte propustiti da uporedite cene modela koji vam ulaze u uži izbor.

Iako one često mogu biti slične na različitim prodajnim mestima, povremeno se mogu pronaći i značajniji popusti uz koje možete fino uštedeti i kupiti željeni TV po odličnoj ceni.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 1

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izborna trka

Zoran Živković [27.04.2024.]




Video dana

Nisam spavao!

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati