Slobodno vreme

Direktno.rs

05. 04. 2022. 13:55 3

Stranac nije znao da upali bojler u Srbiji: "Duni u ventil"

Isključi bojler pre kupanja, pali ga samo kad je jeftina struja i koji je pravi prekidač, neke su stvari koje se podrazumevaju i obavezne su gotovo u svakom domaćinstvu u Srbiji. Međutim, kako bojleri nisu svuda isti, nije svima lako ni da se snađu. Jedan stranac imao je susret sa bojlerom u Srbiji ali na prvu, reklo bi se ne baš uspešan. Naime, on sat posle ponoći nije znao kako da upali bojler, a na društvenim mrežama se požalio i potražio pomoć.

"Neka neko pomogne kako ovo radi, jedan ujutru je i hoću da se istuširam u Srbiji, ali je sva voda hladna i ništa ne radi", napisao je stranac, koji nije otkrio odakle je, te dodao i fotografiju bojlera. Usledio je niz urnebesnih komentara korisnika Redita koji su strancu pokušali da objasne kako se bojler koristi.

"A, pa ovo je bojler za hladnu vodu", "Samo uzmite malo hladne vode i zagrejte je na šporetu.", "Čekaj, stranci nemaju bojlere?", "Samo pritisneš prekidač, ali onda sačekaš do dva ujutru"...

Komentari su se samo nizali, a jedan se posebno izdvojio: "Duni u taj sigurnosni ventil desno, i voda će da provri".

U diskusiju se uključila i korisnica foruma koja živi u Nemačkoj, te uporedila situacije.

"Pa imamo bojler u Nemačkoj ali ne moramo da ga palimo i gasimo. Nekako je uvek uključen i automatski greje vodu. Ne znam sad tehnički da objasnim ali nadam se da je jasno. Sećam se kad sam kao dete naučila šta je bojler (u Srbiji) pa sam videla u Nemačkoj da imamo isto bojler u kući i paničila sam jer nisam mogla da ja isključim", napisala je ova korisnica Redita.

Mnogi su mu ponudili ili savete, ili šale na njegov račun, ali je jedan primetio i da se stranac koji je postavio pitanje nije javio nakon objave te je konstatovao da "Verovatno nije ugasio bojler dok se tuširao".

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 3

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Sednica o litijumu

Zoran Živković [02.10.2024.]




Video dana

Električna turpija za nokte

Anketa

Da li dva jajeta, kako kaže Toma Mona, mogu čoveka da drže ceo dan sitim?

Rezultati