Slobodno vreme

Direktno.rs

13. 03. 2022. 13:15 0

Treba li decu štititi od kućnih poslova

Roditelji ponekad prave grešku tako što štite decu od kućnih poslova, govoreći da su mala i da će se njima svakako baviti kada odrastu. Međutim, nauka pokazuje da je roditeljsko delegiranje obaveza od malih nogu i te kako dobro za razvoj ličnosti. Istraživanje koje je počelo da se sprovodi pre 75 godina i još traje, otkriva da sreća i uspeh u životu najviše zavise od dve stvari - ljubavi i radne etike.

Iskustvo 724 ispitanika koji su postali izuzetno uspešni pokazalo je da je na njihov razvoj najviše uticalo vaspitanje u duhu - "zasuci rukave i prioni na posao".

Roditelji su im još dok su bili u nižim razredima osnovne škole zadavali da obavljaju kućne zadatke, pomagali su im u sređivanju kuće, uređivanju dvorišta, opravci automobila…

Obaveza roditelja

Tako su odmalena shvatili da moraju da rade da bi nešto postigli. Stručnjaci su na osnovu toga zaključili da je obaveza roditelja da usmere svoju decu ka poslu, koliko god mislili da će ih time mučiti ili im uskratiti vreme za igru. Ali, tako se spontano izgrađuju radne navike i neguje radna etika, zbog koje im kasnije u životu neće biti teško da se posvete poslu i postignu uspeh.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Sednica o litijumu

Zoran Živković [02.10.2024.]




Video dana

Električna turpija za nokte

Anketa

Da li dva jajeta, kako kaže Toma Mona, mogu čoveka da drže ceo dan sitim?

Rezultati