Slobodno vreme

Direktno.rs

08. 03. 2022. 12:10 4

Igra brojeva: Da li je počeo treći svetski rat?

Famozni broj 68 zajednički za Prvi i Drugi svetski rat i invaziju Rusije na Ukrajinu, što one koji veruju u "više sile" navodi da pomisle da je, možda, počeo i treći svetski rat.

Na društvenim mrežama ovih dana je pravi hit jedna igra brojeva, koja može da pokrene lavinu pitanja, ali mimo nauke, većinom kod onih koji veruju u neke "više sile". A najčešće pitanje je: Da li je počeo treći svetski rat?

Kada se, naime, uzmu datumi početka Prvog i Drugog svetskog rata, i datum početka invazije i poslože se onako kako je autor ove igre brojeva zamislio u sva tri slučaja daje zbir 68.

Tako je Prvi svetski rat počeo 28.7.1914. Formula izgleda ovako 28+7+19+14=68. Drugi svetski rat je počeo 1.9.1939, što znači 1+9+19+39=68. Datum početka invazije Rusije na Ukrajinu je 24.2.2022, pa se dobija isto 24+2+20+22=68.

Da u ovo, ipak, ne treba mnogo verovati govori i činjenica da astrologija kaže da je suština broja 68 izraz slobode. Kakav? Da neko gubi slobodu, ili da se bori za nju?

Ipak, dosta da vas zainteresuje, zar ne?

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 4

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Sednica o litijumu

Zoran Živković [02.10.2024.]




Video dana

Električna turpija za nokte

Anketa

Da li dva jajeta, kako kaže Toma Mona, mogu čoveka da drže ceo dan sitim?

Rezultati