Slobodno vreme

Direktno.rs

24. 02. 2022. 09:00 1

Kako sprečiti magljenje naočara dok nosite masku?

Mnogim osobama koje nose naočare smeta kada stave zaštitnu masku jer im zamagle, a to se naročito dešava kada iz hladnije uđete u neku topliju prostoriju.

Uz to, naočare mogu da zamagle i kada izdahnete topli vazduh koji dolazi u kontakt s naočarama. No, postoje jednostavni trikovi kako da se rešite ovog problema.

1. Oprati naočare

Pre nego stavite naočare, operite ih blagim deterdžentom ili tekućim sapunom, te ih ostavite na vazduhu da se osuše. Ako ste u žurbi, možete ih samo prebrisati krpom. Istraživači su utvrdili da će na naočarima ostati tanki sloj molekula sapuna, stvarajući prozirnu prevlaku koja inhibira stvaranje magle.

2. Nameštanje naočara

Naočare možete pomeriti na donji deo nosa, tako da će više vazduha strujiti između naočara i maske, a druga opcija je da nosite naočare preko gornje ivice maske.

3. Maramice protiv zamagljivanja

Postoje maramice koje sprečavaju magljenje naočara i neke od njih su namenjene za jednokratnu upotrebu, a neke su presvučene tkaninom od mikrovlakana i mogu ponovo da se iskoriste.

4. Sprej

Sprejevi koji sprečavaju stvaranje magle takođe su na tržištu i oni stvaraju prozirni film, koji pomaže da se ne stvara magla na naočarama, a takve sprejeve koriste u ronilačkim maskama i sličnoj opremi.

5. Kvačice

Možete potražiti maske koje imaju kvačice za nos, koje će omogućiti da vam maska pravilno prianja na lice i tako će se sprečiti protok toplog daha do naočara. Ovo su samo neki od načina kako da nosite masku, a da ne dolazite stalno u probleme sa zamagljivanjem naočara. Neki će pak non stop skidati i brisati stakla naočara svaki put kad zamagle, ali to može biti zaista naporno.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 1

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Sednica o litijumu

Zoran Živković [02.10.2024.]




Video dana

Električna turpija za nokte

Anketa

Da li dva jajeta, kako kaže Toma Mona, mogu čoveka da drže ceo dan sitim?

Rezultati