Slobodno vreme

Direktno.rs

19. 08. 2021. 10:45 1

Ne uklapate se? Možda ste posebni, evo i argumenata

Ako se često osećate izopšteno, osećate samoću i tugu, to može da bude i jasan znak nečega dobrog, naime, možda ste posebni. Između ostalog, oni u životu imaju često tmurna razdoblja, ali to je obično znak da pokušavaju da sami sa sobom reše neke stvari.

Posle takvih razdoblja oni obično uplove u bolje raspoloženje. Naime, radi se o ljudima koji su vrlo empatični.

Oni se često osećaju kao da nigde ne pripadaju, kao da su veliki kvadrat koji pokušava da se ugura u malecku rupu.

Taj osećaj u njima se javlja zato što su izuzetno osetljivi na tuđe energije, emocije - oni su vrlo dobri u 'čitanju' ljudi.

Empatija je sposobnost da razumete kako se neko oseća u određenoj situaciji, to je mogućnost shvatanja sveta očima drugog čoveka. Ljudi koje krasi empatija su jedinstveni, vrlo su senzibilni. Oni ne podnose nametnute obrasce ponašanja i življenja jer u tome ne vide smisao, piše 24.sata.hr.

Znaju pažljivo i s iskrenim zanimanjem da slušaju druge dok govore.

Oni neće izgraditi mišljenje o nekome na osnovu nametnutih predrasuda, već će sami proceniti o kakvom čoveku se radi, neće nekoga odbaciti samo za to što ima drugačije mišljenje.

Kako su dobri u osećanju onoga pozitivnog u ljudima, tako su odlični i u detektiranju svega što je negativno. Sve to je vrlo iscrpljujuće za empatične ljude i obično imaju potrebu biti sami kako bi se napunili pozitivnom energijom.

Što su više empatični, veća je i njihova potreba da izbegavaju ljude i samuju, i to je razlog zašto se osećaju kao da nigde ne pripadaju, kao i da su sami na svetu.

Često prolaze kroz mračna razdoblja, ali to je obično znak da sami sa sobom rešavaju neke stvari, i da će uskoro biti bolje.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 1

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Korektura

Zoran Živković [11.10.2024.]




Video dana

Probaj i ti, zabavno je

Anketa

Da li vam je teško da dođete do nove autobuske stanice?

Rezultati