Slobodno vreme

Direktno.rs [ Izvor: BBC ]

01. 05. 2021. 15:47 1

Savremeni Robinson Kruso: Napušta pusto ostrvo posle 30 godina

Italijan, koji živi sam više od 30 godine, kao nekada Robisnon Kruso, sada mora da napusti pusto ostrvo pod pritiskom nadležnih.

Mauro Morandi danas ima 81 godinu, a pusto ostrvo Budeli, nadomak severne obale Sicilije, nastanio je 1989. godine. Međutim, vlasnici ostrva, koje je inače poznato po ružičastim plažama, prošle godine su zatražili od njega da se iseli.- Odlazim u nadi da će Budeli u budućnosti imati zaštitu kakvu sam mu ja pružao tokom 32 godine - napisao je Morandi na Fejsbuku u subotu.

Ovaj bivši nastavnik fizičkog rekao je za "BBC" 2018. godine da je "oduvek bio pomalo buntovan".- Bilo mi je dosta društva u kojem sam živeo - konzumerizma i političke situacije u Italiji - rekao je tada Morandi.

- Odlučio sam da se preselim na pusto ostrvo u Polineziji, daleko od civilizacije. Želeo sam da započnem novi život blizu prirode.

Pre nego što se otisnuo u usamljenički život, Morandi je sa prijateljima živeo u italijanskim arhipelagu La Madalena, gde su planirali kako da zarade novac kojim bi finansirali svoja putovanja. Međutim, fizičar je jednom prilikom posetio Budeli, gde je upoznao ostrvskog čuvara koji je planirao da ode u penziju.

Tako je Morandi rešio da ostane i brine o ostrvu.Međutim, tokom godina su ga više puta proterivali. Predsednik Nacionalnog parka La Madlena Fabricio Fonesu je 2020. godine izjavio za "CNN" da je Morandi ilegalno nadograđivao svoju kolibu - nekadašnju radio stanicu iz perioda Drugog svetskog rata.

Peticija koju su građani pokrenuli kako bi pomogli Morandiju da ostane na Budaliju ima više od 70.000 potpisa, ali ipak, italijanski Robinzon je u subotu saopštio da je spreman da ode. 

Kako se saznaje, bivši nastavnik će se preseliti u mali stan na susednom ostrvu La Madlena.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 1

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Korektura

Zoran Živković [11.10.2024.]




Video dana

Mučki napad sa leđa

Anketa

Da li vam je teško da dođete do nove autobuske stanice?

Rezultati