Slobodno vreme

Direktno.rs

18. 04. 2022. 12:20 0

Za Uskrs napunite kuću cvećem: Radujte se!

Kada razmišljate o pripremama za uskršnje praznike, nikako ne zaboravite na dekoraciju kuće.

Za Vaskrs se kaže da je jedan od najvećih i najradosnijih hrišćanskih praznika. Vaskrs je simbol pobede života nad smrti, simbol ljubavi, simbol ponovnog rođenja, simbol pobede svetlosti nad tamom.

Vođeni tom logikom, dozvolite sebi da se za Vaskrs radujete životu. Spremite ukusna jela, okupite oko sebe drage ljude, ali nikako ne zaboravite da uredite kuću tako da dominira radost i ponovno rođenje.

Najbolja asocijacija za buđenje, za novo rođenje su vaskršnja jaja, ali i sveže cveće. Ako na sto stavite mnogo šarenih jaja i mrisnog cveća - radost će doći.

Predlažemo vam pet najboljih načina da dekorišete svoj dom tokom Vaskrsa:

1. Jorgovan i narcisiKoji, od ova dva, cveta više volite? Uberite, stavite u kristalne vaze na sred stola i uživajte u mirisu proleća. Da bi cveće došlo do izražaja, neka sve druge boje na stolu budu bazične. Dodajte bele svečane salvete, sveže cveće i par sveća, i vaša svečana trpeza je spremna.

2. Cveće u staklenim kupolamaAko ne volite da vaša hrana dolazi u dodir sa cvećem, najbolje je da cveće izolujete u duge staklene vaze, flaše, tegle. Takva dekoracija još više će doprineti svečanoj dekoraciji stola.

3. Ljuske od jaja kao ukrasKada budete pravili torte, kolače i slana jela za Vaskrs, ostaće vam dosta ljuski od jaja. Osim što ih možete iskoristiti kao đubrivo za baštu, možete sa njim ukrasiti sto. Sve što treba da uradite je da ljusku od jaja napunite cvećem.

4. Za male trpezarijske stoloveAko nemate baš mnogo mesta za dekoraciju na vašem trpezarijskom stolu, sve što treba da uradite je da uzmete stalak za kolače na 3 sprata i na njega postavite dekoraciju: šarena jaja i cveće.

5. Vesela vazaUzmite jednu široku, providu, staklenu vazu. Napunite je šarenim jajima, a preko stavite sveže cveće. Neka vam to bude centralni ukras na stolu! Svi će vam zaviditi.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Topli sendvič

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati