Slobodno vreme

Direktno.rs

26. 03. 2021. 16:52 0

Zašto je sada pravo vreme za letnje gume?

Bez obzira na još uvek promenljive temperature, proleće je stiglo, makar kalendarski. Uprkos sveopštoj nesigurnoj situaciji, to otvara razne opcije, naročito za vlasnike automobila. Pre nego što krenu da koriste sve ove pogodnosti, ipak postoji par detalja na koje treba obratiti pažnju.

Pored preporučenog redovnog servisa koji će obuhvatiti zamenu ulja i filtera, proveru kočnica, klima uređaja i akumulatora, došlo je vreme i za letnje gume. U našoj zemlji na snazi je zakon po kome je obavezna upotreba zimskih guma od 1. novembra do 1. aprila, što znači da je sada pravi trenutak da nabavite letnje gume. Ukoliko se pitate zašto je sada vreme za ovakvu promenu, Shoppster vam u nastavku donosi ključne razloge.

Letnje gume napravljene su za više temperature

Različite vrste guma prave se od različitih materijala i sa drugačijom namenom u skladu sa temperaturama u kojima bi trebalo da se koriste. Zimske gume se tako prave da izdrže niže temperature i da budu mekše i fleksibilnije kada živa u termometru padne ispod 7 stepeni Celzijusa. Sa druge strane, letnje gume proizvođača kao što je Sava, napravljene su da izdrže više temperature i imaće bolje performanse na suvom i toplijem asfaltu. Postoje i univerzalne gume, koje su namenjene i toplijim i hladnijim temperaturama, ali naša preporuka ipak ide na račun letnjih guma kao što su Dunlop gume.

Bolje upravljanje vozilom

Bezbednost uvek mora biti na prvom mestu pri upravljanju vozilom, a za tako nešto tokom toplijih meseci ipak treba izabrati letnje gume poput onih proizvođača Goodyear. Zimske gume su pravljene tako da obezbeđuju dovoljno trenja prilikom uslova snega i leda, dok su letnje gume kakve nudi Michelin bolje za upravljanje automobilom na suvom i toplijem putu. Korišćenjem njih ne samo da ćete lakše skretati u krivinama, nego ćete imati i kraći trag kočenja u slučaju iznenadne opasnosti. Svi vozači znaju da se nepredviđene okolnosti i situacije mogu desiti bilo kome i da je vrlo važno biti spreman za njih koliko je to u našoj moći.

Manja potrošnja goriva i habanje guma

Ne treba štedeti kada je u pitanju bezbednost, ali zato ne treba ni trošiti pare na pogrešne izbore po pitanju auto opreme. Kada koristite zimske gume po toplijem vremenu, one se brže habaju i šara im se gubi brže, tako da ćete mnogo ranije morati da kupite nove. Umesto toga, kupovinom Tigar letnjih guma imaćete adekvatan izbor za sezonu pred nama. Pored toga, usled neadekvatnosti zimskih guma za letnji period, automobil će imati veći otpor na putu prilikom vožnje i samim tim će trošiti više goriva. To znači češće odlaske na pumpu i više potrošenog novca, koji bi bilo bolje da uložite u letnje gume poput onih kompanije Viking.

Iskoristite sve prednosti sezone pred nama

U trenutku kada ništa nije sigurno na duže staze, treba iskoristiti sve one pogodnosti koje posedovanje automobila pruža. Bilo da je u pitanju obilaženje rodbine u drugim gradovima ili istraživanje delova Srbije koje do sada niste posetili, važno je da je vaše vozilo u dobrom stanju i spremno za put. Ulaganje u bezbednost se uvek isplati i bićete sebi zahvalni što znate da ste napravili pametan potez kupovinom
letnjih guma.

Shoppster.com nudi široki asortiman letnjih guma raznih proizvođača i različitih veličina, tako da ćete sigurno pronaći pravo rešenje za vašeg četvorotočkaša. Proverite šta nudimo i kontaktirajte nas za sve dodatne informacije.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Korektura

Zoran Živković [11.10.2024.]




Video dana

Sve je zauzeto

Anketa

Da li vam je teško da dođete do nove autobuske stanice?

Rezultati