Savremena žena

Aleksandra Isailović

21. 11. 2025. 08:03 0

Koja je tajna vitke linije Jelene Rozge (48)? Godinama ima istu kilažu - evo šta je izbacila iz ishrane

Regionalna muzička zvezda Jelena Rozga (48) iz godine u godinu izgleda sve bolje i bolje, te se mnogi pitaju kako joj to polazi za rukom.

Jelena Rozga u petoj deceniji pleni mladolikim izgledom i vitkom linijom na kojoj bi joj pozavidele mnoge žene. 

Međutim, iza njene besprekorne figure krije se ne tako dobra zdravstvena činjenica. Naime, hrvatskoj pevačici je o2006. dijagnostikovana hipertireoza, a od 2010. i tahikardija, zbog čega i tvrdi da zbog svog zdravstvenog stanja već godinama ima istu kilažu.

 - Ja sam oduvek pazila koliko i šta jedem, što unosim u svoje telo. Moji su Dalmatinci i uvek se nekako jela najviše riba kod kuće, što više povrća iz našeg sela, iz Blizne, domaće maslinovo ulje, a poslednjih par godina od kad imam velikih problema sa štitnjačom izbacila sam i gluten i laktozu i svašta nešto i što je najvažnije, ja ne pijem alkohol, nikad ga u životu nisam pila", izjavila je za InMagazin.

Kako kaže, uglavnom pije samo vodu, a izbacila je gazirane sokove, prvenstveno zbog srca i štitne žlezde. 

Moji problemi sa štitnom žlezdom ne daju mi da se ugojim ni pola kilograma, ali ima i do genetike i do toga što živim pored mora. Štitna žlezda ponekad ume baš da mi pravi problem, ali generalno se dobro osećam. Ne dam se ja, samo osmeh na lice i pozitiva, poručila je. 

Objasnila je da ne trenira, ali je izuzetno aktivna i energična, zbog čega se mnogo troši. 

- Verovatno i genetika i klasičan balet kojim sam se bavila pre nego što sam počela da pevam u grupi "Magazin", pa mogu sebi sada da priuštim da posle svirke pojedem burek, popijem jogurt i legnem da spavam.

- Bez obzira na to što umem sebi i da ugodim, pazim šta jedem, iako sam veliki gurman. Trudim se da hrana koju unosim bude lagana i zdrava. Jedem više puta dnevno, ali u manjim količinama, zato što to odgovara mom organizmu. Nekada sebi dam oduška i opustim se. Volim mediteransku hranu, laganiju ishranu, koja sadrži dosta voća, povrća i ribe. Zimi obožavam da jedem pečeno kestenje, rekla je Jelena za TV Prva.

Njen jelovnik uglavnom podrazumeva za doručak omlet sa belancima, maslinama i mladim sirom, za ručak supu, meso i salatu, a za večeru ribu i povrće.

Pevačica je poznata i po savršenom porcelanskom tenu, koji je postao njen zaštitni znak, a povodom toga je otkrila da na sunce ne izlazi i da su je ranije gledali i čudili se kako je tako bela, a iz Splita, ipak, dodala je, kasnije su se navikli na nj beo ten.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Vrtoglavica

Zoran Živković [17.11.2025.]




Video dana

Mestimično s kišom

Anketa

Da li treba pooštriti saobraćajne zakone?

Rezultati