Savremena žena
21. 11. 2025. 08:03 0
Koja je tajna vitke linije Jelene Rozge (48)? Godinama ima istu kilažu - evo šta je izbacila iz ishrane
Regionalna muzička zvezda Jelena Rozga (48) iz godine u godinu izgleda sve bolje i bolje, te se mnogi pitaju kako joj to polazi za rukom.
Jelena Rozga u petoj deceniji pleni mladolikim izgledom i vitkom linijom na kojoj bi joj pozavidele mnoge žene.
Međutim, iza njene besprekorne figure krije se ne tako dobra zdravstvena činjenica. Naime, hrvatskoj pevačici je o2006. dijagnostikovana hipertireoza, a od 2010. i tahikardija, zbog čega i tvrdi da zbog svog zdravstvenog stanja već godinama ima istu kilažu.
- Ja sam oduvek pazila koliko i šta jedem, što unosim u svoje telo. Moji su Dalmatinci i uvek se nekako jela najviše riba kod kuće, što više povrća iz našeg sela, iz Blizne, domaće maslinovo ulje, a poslednjih par godina od kad imam velikih problema sa štitnjačom izbacila sam i gluten i laktozu i svašta nešto i što je najvažnije, ja ne pijem alkohol, nikad ga u životu nisam pila", izjavila je za InMagazin.
Kako kaže, uglavnom pije samo vodu, a izbacila je gazirane sokove, prvenstveno zbog srca i štitne žlezde.
– Moji problemi sa štitnom žlezdom ne daju mi da se ugojim ni pola kilograma, ali ima i do genetike i do toga što živim pored mora. Štitna žlezda ponekad ume baš da mi pravi problem, ali generalno se dobro osećam. Ne dam se ja, samo osmeh na lice i pozitiva, poručila je.
Objasnila je da ne trenira, ali je izuzetno aktivna i energična, zbog čega se mnogo troši.
- Verovatno i genetika i klasičan balet kojim sam se bavila pre nego što sam počela da pevam u grupi "Magazin", pa mogu sebi sada da priuštim da posle svirke pojedem burek, popijem jogurt i legnem da spavam.
- Bez obzira na to što umem sebi i da ugodim, pazim šta jedem, iako sam veliki gurman. Trudim se da hrana koju unosim bude lagana i zdrava. Jedem više puta dnevno, ali u manjim količinama, zato što to odgovara mom organizmu. Nekada sebi dam oduška i opustim se. Volim mediteransku hranu, laganiju ishranu, koja sadrži dosta voća, povrća i ribe. Zimi obožavam da jedem pečeno kestenje, rekla je Jelena za TV Prva.
Njen jelovnik uglavnom podrazumeva za doručak omlet sa belancima, maslinama i mladim sirom, za ručak supu, meso i salatu, a za večeru ribu i povrće.
Pevačica je poznata i po savršenom porcelanskom tenu, koji je postao njen zaštitni znak, a povodom toga je otkrila da na sunce ne izlazi i da su je ranije gledali i čudili se kako je tako bela, a iz Splita, ipak, dodala je, kasnije su se navikli na nj beo ten.
Komentari 0
ostavi komentar