Savremena žena

Mediji

23. 08. 2024. 13:57 0

"Da je preduzela ovaj korak, preživela bi": Patolog otkrio nove šok informacije o princezi Dajani

Jedan od najpoznatijih svetskih forenzičkih patologa, dr Ričard Šeperd je pregledao više od 23.000 mrtvih tela. On je taj koji je dobio zadatak da ponovo pregleda telo princeze Dajane za zvaničnu istragu njene smrti i otkrio je neka od bizarnih pitanja sa kojima se zbog toga suočio.

Naime Dajana (36) i njen ljubavnik Dodi Fajed (42) poginuli su u sudaru njihovog mercedesa u podvožnjaku u francuskoj prestonici u avgustu 1997. godine. A nakon druge obdukcije tela pokojne princeze, doktoru Šeperdu (65) su postavljena neka bizarna pitanja o njenom izgledu.

„Ljudi su pitali: 'Je li bila lepa?' 'Da li je bila mirna?' 'Da li je bila trudna?", rekao je Šeperd za Dejli mejl, čiji su novi memoari upravo objavljeni.

"Uvek sam se trudio da nikada ne kažem ništa – u svim slučajevima od javnog interesa u koje sam bio uključen – što se već nije pojavilo u štampi," rekao je pa nastavio: "Patološki nije bilo dokaza da je princeza Dajana trudna, ali neke žene kažu da znaju da su trudne od trenutka začeća. Da li je ona bila jedna od njih?"

Patolog je takođe izjavio da bi Dajana bila na oba venčanja svojih sinova, princa Harija i princa Vilijama, samo da je vezala pojas.

 - Da je preduzela ovaj korak, verujem da bi preživela tragediju u drumskom tunelu Pont de l'Alma. Prošla bi sa modricama ili možda slomljenom rukom - tvrdi patolog.

Vozač Anri Pol, za koga se navodi da je u krvi imao dvostruko veći nivo alkohola od britanskog limita za vožnju u alkoholisanom stanju, takođe je poginuo u stravičnom udaru. Jedini preživeo je telohranitelj Trevor Ris.

Porota u princezinoj istrazi utvrdila je da je par nezakonito ubijen i da je njihova smrt rezultat "grube nemarnosti" Anrija i paparaca koji su pratili vozilo na motorima.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Bodyguard

Zoran Živković [13.09.2024.]




Video dana

Rokenrol žurka - kolevke umesto podijuma

Anketa

Ko bi trebalo da nasledi Svetislava Pešića na mestu selektora Srbije?

Rezultati