Savremena žena

Direktno.rs

24. 03. 2023. 14:53 4

Petra Divac: Usvojena sam, razume ko je istu bol osetio

Petra Divac, usvojena ćerka Vlada Divca, odlučila je da osnuje grupu za podršku svima onima koji su se našli u istoj situaciji.

Proslavljeni košarkaš Vlade Divac i njegova supruga Snežana ponosni su roditelji troje dece - Petre, Luke i Matije. Ćerku Petru usvojili su kada je imala šest meseci, nikada to nisu krili, niti su je odvajali od svojih bioloških naslednika, i primer su skladne porodice u kojoj vlada ljubav.

Petra je u više navrata isticala da svoje roditelje voli najviše na svetu i da im je zahvalna na ljubavi, toplini i podršci koju joj pružaju od trenutka kada je postala član njihove porodice, a o tome da je usvojena pre nekoliko godina pisala je i na svom blogu.

Iako joj je porodica pružila život iz snova, Petru nisu zaobišle reakcije okoline, pa je tako svojevremeno otkrila da se u školi suočavala sa negativnim komentarima zbog toga što je usvojena.

Divčeva naslednica sada je odlučila da pokrene projekat u okviru kog će usvojena deca pružati podršku jedni drugima, zajedničkim snagama savladavajući probleme u kojima su se našli.

- Ja sam Petra Divac i ja sam usvojena!Odlučila sam da pokrenem projekat 'Usvojeni za usvojene', zato što znam, i na svojoj koži sam osetila, različite probleme sa kojima se suočavamo mi koji smo usvojeni. Ako ste usvojeni i želite sa nama da podelite probleme sa kojima se vi suočavate, ili prosto želite da vas neko čuje i razume, molim vas, pridružite se našoj grupi, da u atmosferi podrške razmenimo iskustva! Nikada nije kasno zatražiti pomoć - poručila je Petra u videu koji je na svom Instagram profilu objavila njena majka, Snežana Divac.

- Specijalni ljudi se mogu saosećati sa našim bolom, ali jedino nas mogu razumeti oni koji su osetili isti bol. Podrška takve vrste, kada je neko u stanju da vas stvarno čuje i razume, je sama po sebi isceljujuća. Godine nisu važne, osećaj koji nosimo u sebi i zajedničko iskustvo je ono što nas povezuje. Zato vas sve pozivamo da se prijavite u grupu podrške - 'Petra Divac usvojeni za usvojene' - navedeno je u opisu videa.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 4

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Topli sendvič

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati