Savremena žena

Promo

01. 02. 2023. 11:27 0

Iskustvo pacijentkinje sa programom donacije jajnih ćelija

Iako je još uvek tabu tema, sve je više onih koji naglas govore o problemima i teškoćama sa kojima se suočavaju mladi parovi kada žele da se ostvare kao roditelji. Borba za potomstvo je često izuzetno teška i iscrpljujuća, a strpljenja i vere u bolji ishod često ponestaje. Ipak, zahvaljujući naprednoj tehnologiji i profesionalnim kadrovima koji se trude da na svaki mogući način usreće buduće roditelje, ostvarivanje trudnoće postalo je znatno lakše.

Kod parova kod kojih postoji dokazano otežavajuća okolnost da se ostvare kao roditelji, donacija jajnih ćelija javlja se kao jedan od najboljih izbora. Ipak, veoma je važno znati na pravi način odabrati stručnjake u ovom poslu i lekare koji će vam se posvetiti. Da je uz kvalitetan i profesionalan tim, kao i uz veliku želju i volju sve moguće dokazuje nam i S.A., koja je nakon brojnih dijagnoza uspela da dobije sina. Njenu priču vam prenosimo u celosti.

Borbu sa signalima koje joj je telo slalo, S.A. započela je još u ranim dvadesetim godinama. Stalni bolovi u karlici, obilne menstruacije i hronična iscrpljenost postale su njena svakodnevnica. Zbog izuzetno bolnih ciklusa i ostalih simptoma koji su bili nepodnošljivi, otišla je kod doktora koji joj je saopštio da pati od endometrioze.

Kao i većina mladih devojaka, S.A. tada nije obraćala pažnju na upozorenja lekara u vezi potencijalnih problema u vezi njene plodnosti. Budući da je tada imala 22 godine i bila je apsolvent, planirala je da se odseli na kraj sveta i živi jedan drugačiji život. Ipak, realnost se ubrzo vratila u njen život, i ona je započela borbu protiv ove bolesti.

- Bila sam u svojim kasnim dvadesetima kada sam neočekivano zatrudnela. Tek što sam počela da osećam uzbuđenje zbog rođenja budućeg deteta, trudnoća se završila nakon 10 nedelja još neočekivanijim i krajnje bolnim pobačajem.

Tada je počela da razmišlja o svom hormonalnom stanju, kao i potencijalnim problemima koje je donela dijagnoza endometrioze, budući da o tome do sada uopšte nije vodila računa.

Borba za potomstvo uz Link4MED

Iako je shvatila da borba za potomstvo neće biti laka i jednostavna, pacijentkinja je vrlo brzo odlučila da će se boriti sve dok ne bude držala svoje dete u rukama. Potražila je pomoć koliko ginekologa i doktora, od kojih nije dobila pomoć i podršku kakvu je očekivala. Iako je većina doktora gledala na njenu bolest nezainteresovano, S.A. je bila rešena da stane na kraj tim problemima.

U potrazi za odgovarajućom klinikom koja će se maksimalno posvetiti njoj i njenim potrebama, S.A. naišla je na Link4MED i njihovu objavu o programima vantelesne oplodnje u inostranstvu. Nakon što im je pisala i predočila svoj problem, konačno je bila sigurna da je to mesto koje je dugo tražila. Kada je primila odgovor, shvatila je da je u agenciji Link4MED sve drugačije: svako dobija individualan pristup, drugačije se radi stimulacija, svaki korak se prati detaljno, a podrška koja se pruža je nemerljiva.

Budući da su brzo pronašli zajednički jezik, S.A. je dobila od VTO koordinatorke instrukciju lekara iz Češke o tome na koji način da koriguje svoju ishranu, kao i šta sve da učini kako bi pripremila svoje telo za trudnoću. U roku od tri meseca, bolovi su uglavnom nestali, a ciklus je nakon dugo godina postao mesečni, što je bilo pravo čudo.

Iako prvi pokušaj vantelesne oplodnje nije bio uspešan zbog lošeg kvaliteta jajnih ćelija, pacijentkinja nije odustala, već je odlučila da posluša savet lekara i pokuša da zatrudni uz pomoć donacije jajnih ćelija. Zahvaljujući velikoj posvećenosti lekara, ali i njenoj želji da promeni svoj život i navike iz korena, danas S.A. drži svog sina Andriju za ruku, srećna i zadovoljna.

Donacija jajnih ćelija kao jedan od najboljih rešenja za potomstvo

Zahvaljujući velikom procentu uspešnosti u ostvarivanju trudnoće prilikom donacije jajnih ćelija, ova vrsta programa je jedno od najboljih rešenja i često jedinih rešenja za dolazak do bebe.
Cena donacija jajnih ćelija zavisi od mnogih faktora, a među njima su individualni pristup svakome ponaosob, zdravstveno stanje u kome se osoba nalazi i mnogi drugi. Procena je da u čak 80% slučajeva donacija jajnih ćelija uspe iz prvog puta.

Iako proces donacije jajnih ćelija zvuči kao komplikovan proces, uz saradnju sa Link4MED stvari će biti mnogo lakše i jednostavnije. Profesionalni tim i njihova bezuslovna podrška biće vam na raspolaganju svakog dana, kako biste se na najlakši mogući način ostvarili u najlepšoj životnoj ulozi.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Metalika moj dobar drugar

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati