Savremena žena

Direktno.rs

26. 01. 2023. 07:00 0

"9 puta prošena, dva braka, veridba, a nisam fatalna"

Lorel je žena koja ima bogato ljubavno iskustvo, a lekcije koje je ona naučila tokom života sa različitim partnerima morate da pročitate.

Lorel Haus je pisac i stručnjak za muško-ženske odnose. Zahvaljujući bogatom ljubavnom životu, ona je navela koje 3 lekcije je naučila iz svega toga.

"Zaprosili su me devet puta, devet različitih muškaraca... Ali u većinu njih nisam bila zaljubljena. Udavala sam se dva puta i treći put sam se verila. Ne, nisam manipulisala, lagala, zavlačila ili iskorišćavala nikod od njih. Zapravo, u oba moja braka nisam dobila ni uzela ništa kada je reč o finansijama.

Ali, šta sam to uradila da su me tako lako zaprosili? Stavila sam fasadu savršenosti na sebe, takvu da ih je naterala da padnu na jedno koleno jer su bili uvereni da su pronašli idealnu ženu", prenosi Žena.
"I to je bilo sve što sam bila u tim vezama - fasada. Ali, istina je da sam zaista daleko od savršenstva.

Svi imamo tu fasadu. Stavili smo je za javnost kao zaštitni mehanizam. Da, to jeste jedna strana nas, ali nije ono što smo u našoj srži.

Ovo su tri velike lekcije o ljubavi koje sam naučila nakon što su me devet puta zaprosili:

1. To što ste napravili zid kako biste se zaštitili od svojih emocija, to ima suprotan efekat

Kao stručnjak za muško-ženske odnose, viđam ovo svaki dan. Novi klijenti mi stalno dolaze i uvek me pitaju zašto:

Nastavljaju da idu na prve sastanke koji nikada ne dovedu do drugog, jer jednostavno ne osećaju ništa prema tom momku
Posle nekoliko neverovatnih sastanaka, tokom kojih je bilo i seksa, on misteriozno nestaje i okončava njihov odnos
Ostaju u odnosima u kojima on ima mnogo jače emocije nego ona

Nikada nisu bili istinski zaljubljeni

Odgovor je samo jedan - tražite izgovore za sebe da ne biste bili "sirovi", pravi vi. Svakog klijenta pitam: "Da li dozvolite sebi da budete "sirovi" na prvom ili drugom sastanku?" Drugim rečima, da li se otvarate, otkrivate svoje pravo ja, dozvolite sebi da budete ranjivi i zapravo se povezujute sa osobom pored vas umesto da vodite samo uljudan, pristojan razgovor.

Skoro svaki od njih kaže "Ne". Zašto? Zato što mu još ne veruje. Još se nije dokazao. Smatra da on od nje ne zaslužuje tu vrstu emocionalne intimnosti od nje. Ili neke žene možda imaju isti razlog koji sam i ja imala - ne znaju ko su zaista niti kako da se otvore.

To je tužno i zastrašujuće, ali je i uobičajeno. Mnogi od nas su se zatvorili zbog starih emotivnih rana. Pokušavajući da izbegnemo svađe, rasprave ili da ostavimo utisak kao da smo se dobro ponašali u prošlim vezama, mi sakrivamo svoje pravo ja. Posle godina ili ponekad samo par mesec tog naučenog ponašanja, ono postaje ukorenjeno. Mi smo izgubili osećaj za sebe, ili čak za sopstvenu vrednost!

2. Poštovanje "pravila" uništava veze i brakove

Oba svoja braka sklopila sam dok sam još bila mlada, u prvi sam ušla u 21. godini, a u drugi sa 24. Igrala sam po pravilima zabavljanja i veza. Moji muževi su bili dobri ljudi. Samo nisu bili dobri za mene u to vreme.

Ali, onda sam ušla u niz izuzetno nezdravih veza zbog kojih sam bila nesigurna u sve što sam znala pre, uključujući i to ko sam u stvari. "Zaledila" sam se, postala hladna i prazna. Znala sam tačno šta treba da radim i kako da se ponašam da bih zagrejala momke. Ali izostavia sam jedan veoma važan element u toj jednačini - sebe.

Nije da sam namerno pokušavala da sakrijem ko sam, jednostavno nisam imala pojma kako da to pokažem. Sakrila sam sve svoje slabosti, strahove, neuspehe, prljave tajne, ono čega se stidim. Umesto togu, ponudila sam im savršenu fasadu, ali još uvek sam razumela da je moja ranjivost u nekoj meri neophodna, kako bi navela te muškarce da se otvore.

3. Ne možete osetiti ljubav ako nikada ne otvorite svoje srce

Posle ovog podužeg izlaganja, dozvolite mi da vam kažem suštinu problema - nisam mogla da se zaljubim jer sam zatvorila svoje srce. Ako ne otvorite svoje srce (a najdirektniji put do otvaranja srca je pokazivanje ranjivosti) tada nećete osetiti pravu ljubav i povezanost sa drugim.

Takođe, ne dozvoljavate nekome da vas zaista voli. Naša ljudskost je ono što nas čini zaista dragim i omogućava drugima da se duboko i autentično zaljube u nas. Naravno, muškarci smatraju da je samopouzdanje privlačno, ali ono u šta se zaljubljuju jeste ta ženska ranjivost Ovo je takođe razlog i zašto su žene ostavljene posle nekoliko sastanaka bez razloga, iako im se činilo da je sve proteklo savršeno.

Stvarni razlog je taj što su bile takve da se lako zaboravljaju. Nisu bile slojevite, stvarne, sa puno "nepoznatih" u sebi. Bile su previše dobre.

Ipak, muškarci i žene padaju na te savršene fasade svaki dan, verujući da su pronašli mitskog jednoroga - savršenu osobu koja je zabavna i fina, voli avanture, seksi je i puna ljubavi i brižna - sve to u isto vreme! Oni nikada nisu tužni ili ljuti, problematični, histerični, povučeni... Nikada! Zar nije sjajno ?! Ne, nije. To je lažno!

Dakle, zaboravite na pravila! Odbacite fasadu - dosta sa manipulativnim igrama! Ako želite da nađete pravu ljubav, postanite stvarni, ranjivi, ogolite sebe... pa čak već i na prvom sastanku!

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

U čemu je problem?

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati