Savremena žena

Direktno.rs

04. 07. 2022. 09:33 0

Ispovest žrtve ajkule: Znala sam da će mene (VIDEO)

"Uopšte nije bolelo, bilo je kao da ti štene žvaće prst," rekla je ona.

Na slobodan dan, osoblje broda uživalo je u plivanju i ronjenju na dah i baš jedan od tih slobodnih dana, Hiter Bosvel će pamtiti do kraja života.

Stravičan incident zabeležen je na amaterskom snimku koji je napravio jedan od posmatrača, kada je Hiter, dok je bezbrižno plivala u okeanu, velika bela ajkula je zgrabila za nogu.

– Kada je neko viknuo “ajkula” odmah sam znala da će mene da napadne, osetila sam. Uopšte nije bolelo, bilo je kao da ti štene žvaće prst – priseća se Hiter prvih trenutaka napada.

Kolege su očajnički pokušavale da je izvuku iz vode dodajući joj predmete za koje može da se uhvati, i kada je jedan od njih konačno uspeo da je uhvati za ruke, počelo je natezanje. Sa jedne strane ajkula, sa druge posada broda, a Hiter u sredini nesvesna šta se dešava samo je osetila pucanje.

– Sećam se da je bilo zaista grubo. I dalje nisam osećala bol, samo je nešto puklo. Molila sam se da mi je noga samo iščašena, ali kada sam pogledala dole, većeg dela nije bilo – ispričala je Bosvel.

Dodaje da je shvatila šta se zapravo desilo tek kada su kolege uspele da je povuku na brod, a njena neverovatna priča o preživljavanju napada velike bele ajkule 1994. godine dospela je u sve medije.

Povodom najnovijih slučajeva u kojima su dve žene dok su plivale poginule u napadu ajkule u mestu Sal Hašiš u blizini Hurgade u Egiptu, podsećamo na agoniju koju je doživela Hiter Bosvel, a sličnu priču ima Keli Marlo, koja se susrela sa belom ajkulom dok je bila na Novom Zelandu.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.

Kolumna



Uterivanje istine

Zoran Živković [13.03.2024.]




Video dana

Modni kritičar

Anketa

Jeste li i vi dobili povećanje računa za struju?

Rezultati