Savremena žena

Direktno.rs

11. 05. 2022. 13:47 0

Žene 50 plus zbog greške u šminkanju izgledaju starije

Šmikanje je ritual u kom mnoge dame istinski uživaju, ali onima koje su zagazile u šestu deceniju preporučuje se da obrate pažnju na sitne greške koje mogu "dodati" godine.

Pogrešne tehnike šminkanja nisu preporučljive ni u dvedesetim, ni u šezdesetim, zato nas stručnjaci savetuju na male "bjuti" zamke u koje možemo da upadnemo. Dame koje su prešle pedesetu poslednje što žele je da šminkom "dodaju" godine. 

Najveća greška u šminkanju koja čini da kože izgleda starije, uopšte nema veze sa šminkom, već sa podlogom.

 - Kada koža nije hidrirana ona će puder upiti kao da je namenjen nezi kože. Tako će se stvoriti neujednačena boja i kože neće izgledati zdravo - kaže profesionalna šminkerka Meri Vinkenverder i preporučuje svakodnevnu hidrataciju u skladu sa potrebama vaše kože.

- Ako je koža veoma suva, stavljate proizvode namenjene noćnoj nezi i ranije tokom dana. Noćna rutina za suvu kožu može uključivati toner praćen kremom ili hidratantnom kremom. Bogato ulje će zapečatiti bjuti ritual i osigurati da se probudite spremne da nanesete šminku na blistavo lice - tvrdi ona.

Pravilo manje je više, važi i za šmikanje

- Jedna od najčešćih grešaka u šminkanju zbog koji osobe izgledaju starije je upotreba previše pudera - kaže profesionalna šminkerka Laura Ronkalji. Ona savetuje korišćenje podloge sa laganom i srednjom pokrivnom moći. 

I odabir odgovarajuće nijanse karmina je jako važan.

"Nije važno kako ide uz vaš ten, već i uz boju zuba. Određene nijanse na bazi žute ili crvene bez plave ili ljubičaste nijanse mogu učiniti da zubi izgledaju više žutii - tvrdi šminkera.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izborna trka

Zoran Živković [27.04.2024.]




Video dana

Gotove za tili čas

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati