Savremena žena

Direktno.rs

07. 04. 2022. 12:31 41

Ruskinje uništavaju Šanel torbice: "Ne poštuju nas"

Šta rade ruske influenserke tokom krvavog rata u Ukrajini? Uništavaju skupe Šanel (Chanel) torbe i snimaju za Instagram.

Nekoliko popularnih ruskih influenserki snimljeno je kako uništavaju skupe tašne i to zato što veruju da Šanel promoviše rusofobiju.

"Ako Šanel ne poštuje svoje kupce, zašto mi moramo da poštujemo Šanel?“, rekla je Ruskinja Viktorija Bonja u video snimku na Instagramu pre nego što je uzela industrijske makaze i prepolovila crnu Šanel tašnu.

"Zbogom", dodal je pred svojih 9,3 miliona pratilaca na platformi dok je bacila torbu u stranu.

Bonja je samo jedna od nekoliko ruskih influenserki koje su snimile kako seku svoje Šanel torbice u znak protesta zbog zabrane kupovine robe francuskog luksuznog brenda.

Nakon zatvaranja prodavnica u Rusiji, Šanel je prestao da prodaje svoje proizvode ljudima koji nameravaju da ih odnesu u Rusiju, što su ruski kupci shvatili kao rusofobiju.

TV voditeljka i glumica Marina Ermoškina, koja ima 299.000 pratilaca na Instagramu, u sredu je baštenskim makazama isekla tamnosivu torbicu i to snimila.

"Nijedna torba, nijedna stvar nije vredna moje ljubavi prema domovini. Nije vredna mog samopoštovanja. Ja sam protiv rusofobije, protiv sam brenda koji podržava rusofobiju. Šanel je samo dodatak koji je u nekom trenutku odlučio da ponizi ljude, moje sunarodnike, odlučio je da diskriminiše ljude po nacionalnoj osnovi, što ja neću tolerisati“, rekla je ona.

"Glavni principi su. Nije važno šta je u vašim rukama, već šta je u vama", dodala je ona.

Oglasio se Šanel

U saopštenju u utorak, portparol Šanela je rekao da je brend u skladu sa "svim zakonima" koji se primenjuju na njegovo poslovanje i zaposlene, uključujući trgovinske sankcije.

"Zbog toga smo pokrenuli proces traženja od klijenata kojima ne znamo glavno prebivalište da potvrde da stvari koje kupuju neće biti korišćene u Rusiji", rekao je on.

"Svesni smo da je ovo izazvalo razočarenje kod nekih naših klijenata. Trenutno radimo na poboljšanju ovog pristupa i izvinjavamo se za sve nesporazume, jer pozdravljamo sve naše klijente, bez obzira odakle dolaze. Ovo je prioritet za Šanel", zaključio je on.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 41

ostavi komentar
Vidi još

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izborna trka

Zoran Živković [27.04.2024.]




Video dana

Nisam spavao!

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati