Savremena žena

Direktno.rs

28. 09. 2021. 18:14 2

Operisala vaginu da bude kao Barbi i užasno zažalila

U to vreme još nisam pogledala dovoljno porno filmova da bih shvatila kako je spektar "normalnih" vulvi ogroman i raznolik. Sve što sam tada znala je to da želim "Barbie ploču", uredno bez dodatnih delova, ispričala je Kejsi Beros iz Australije, autorka knjige "The "Bad" Girl's Guide to Better".

- Mislila sam da ću se osećati bolje ako izmenim polni organ, da ću imati više samopouzdanja, dobiti neku dodatnu seksualnost... Ali, sve što sam dobila bile su malo manje stidne usne i gubitak dela osetljivosti u tom području - nastavlja Kejsi svoju priču.

Bila je, kaže, od ranih dvadesetih godina života fascinirana idejom "dizajnerskih vagina" nakon što je pogledala dokumentarni film o labioplastici. Inače, to je estetski zahvat kojim se koriguje, smanjuje ili preoblikuje izgled stidnih usana.

Kejsi je pre operacije zatražila mišljenje nekoliko estetskih hirurga i na kraju se odlučila za onog kog je videla u dokumentarcu o labioplastici. Nakon što su joj pokazali brojne fotografije tuđih vagina i procenili je, dobila je termin za zahvat nekoliko nedelja kasnije. 

- Malo po malo, stidne usne su počele sve manje da izgledaju kao da sam nekom platila da ih napadne skalpelom. Ali, kako sam fizički zaceljivala, tako su moje emocionalne rane tokom godina postale sve izraženije, posebno kad sam postala majka dve devojčice - ispričala je.

- Iako sam dosta istraživala o tome, nisam zapravo bila spremna za emocionalne posledice operacije i odmah sam zažalila zbog odluke. S vremenom sam sve više osećala stid i žaljenje zbog odluke, nisam bila ponosna na svoju vaginu. Kasnije sam shvatila da su slike vagina devojaka, za kojima sam u mlađim danima toliko žudela i na kraju želju ostvarila, bile obrađene, odnosno stidne usne su sa tih fotografija bile uklonjene zbog tadašnjeg zakona u Australiji - pojasnila je.

Shvatila je da je pala pod nerealan standard lepote kad su ženske genitalije u pitanju.

- Da li žalim? Apsolutno. Uhvati me jeza kad pomislim kako bi moja deca mogla jednom da pomisle da nisu sto posto savršena takva kakva jesu - zaključila je, a prenosi The Sun.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 2

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Bg kontejneri

Zoran Živković [07.10.2024.]




Video dana

Napadnut krokodil

Anketa

Da li vam je teško da dođete do nove autobuske stanice?

Rezultati