Ljubav

Mediji

20. 05. 2024. 21:24 0

Sigurno niste znali - otkrivamo koliko kalorija gubimo tokom orgazma

Doživljavanje orgazma predstavlja moćno iskustvo za čitavo telo.

Vaši mišići se grče, disanje se ubrzava i možda čak doživite obilno preznojavanje. Upravo zbog ovog fizičkog dela, veliki broj ljudi se pita, koliku količinu kalorija sagoreva orgazam. Kada srce lupa kao da ste trčali maraton i osećate spazam mišića kao da ste upravo izašli iz teretane, sigurno mora postojati nešto u tome.

Jedna studija urađena pre pet godina, o kojoj ste možda do sada negde nešto čuli, a vodio ju je svetski poznati doktor Osai, zasniva se na broju kalorija koje muškarci i žene gube tokom punog seksualnog odnosa.
Objavljeno u jednoj publikaciji, ovo istraživanje otkrilo je svetu da muškarci gube oko četiri kalorije tokom jednog minuta u proseku, dok žene ostaju bez tri kalorije, u trajanju orgazma. Praktični deo ovog istraživanja definitivno je bio više nego zabavan.

Nažalost, deluje kao da ova cifra ne predstavlja previše u tako kratkom roku, pa čak i ukoliko predstavljate čoveka koji je savladao tehnike višestrukih orgazama ili neke druge moderne metode doživljavanja vrhunca, odlaganja i ostalih stvari vezanih za isti. Dodatno, nameće se zaključak da seks ipak, ne može sagoreti lagan, a kamoli obilan obrok.

Međutim, ne očajavajte, iza svega se kriju dobre vesti. Iako orgazam ne sagoreva previše kalorija, on i dalje poseduje brojne zdravstvene prednosti, može odagnati bol, poboljšati san, sve kognitivne funkcije i popraviti raspoloženje. 

Ovo možda jeste ili niste znali, ali naučnici su zaključili da ejakulacija iako ne predstavlja orgazam svaki put, regularni orgazmi i ejakulacije predstavljaju zaštitne faktore u borbi protiv raka prostate, kao što su studije sa početka milenijuma i dokazale.

Zaključak se svodi na to da su orgazmi veoma dobra stvar, ali jednostavno, nisu prva kada je reč o sagorevanju kalorija, zbog toga što seks nikako nije vežba, za to služi tretman u teretani odmah nakon njega.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.

Politički kameleoni

Zoran Živković [12.06.2024.]

Video dana

Kreativna radionica

Anketa

Dokle može Srbija na Evropskom prvenstvu?

Rezultati