Ljubav

Direktno.rs

23. 06. 2023. 21:32 1

"Volela bih da me suprug prevari s drugom ženom"

Žena je odgojena u izrazito religioznom okruženju gde se na razvod bez 'dobrog razloga' negativno gleda. Pretpostavlja da joj je to još usađeno u glavu i oseća da njeni razlozi za razvod nisu dovoljno jaki.

Mnogima se dogodilo da se nađu usred problema koji ozbiljno utiče na njihov život, a zbog kog moraju da deluju inteligentno i brzo. Međutim, strah, nesigurnost i neizvesnost šta bi se moglo dogoditi ne daju im da idu napred, pretvarajući taj problem u najgoru noćnu moru.

Baš poput slučaja ove žene koja se požalila na društvenim mrežama da joj je dosta braka i da samo čeka da joj muž bude neveran da bi se rastali.

- Imam 28 godina i svaki dan prošle godine provela sam u želji da me muž prevari kako bih imala valjan razlog za razvod. Daću vam malo konteksta. Mrzim da budem u braku. Moj muž radije provodi vreme sa svojim roditeljima i braćom nego sa mnom. Prošla tri vikenda smo proveli u kući moje svekrve. Kad smo tamo, moj muž samo igra s njima video igrice do kasno noću. Već nekoliko nedelja nismo bili intimni - požalila se žena na Redditu.

- Čula sam ga kako govori našim poznanicima da sam dosadna i da sam žena koja mnogo prigovara. Ne osećam se kao da od njega tražim više nego što bi bilo koja druga osoba na mom mestu. Uglavnom dolazim kući tek nakon 7 sati jer moram da pokupim decu, a nikad ga ne molim da ide po njih ili da skuva večeru. Zamolim ga da mi pomogne da sredim kuću i da mi pomogne da legne jedno dete u krevet. Kuća nam mesecima nije bila uredna. On jednostavno ne radi kućne poslove. Pre nekoliko nedelja ostao je bez čistog donjeg veša i rekao mi je da je moja odgovornost da ga održavam u dobrom stanju, kriveći mene za sve - ispričala je.

Takođe, dodaje kako on odlučno odbija da brine o sebi. Buni se kad ona kuva jer se trudi da obroci budu zdravi, a on ne voli povrće. Ne želi da ide s njom u teretanu, već insistira na igranju video igrica, piše Bright Side.

Gojaznost je deo njegove porodice, a ona čini sve što može da bi ga podstakla na zdrav način života.

- Znam da je depresivan, ali ne želi ni sa kim da razgovara niti uzima lekove. Bez obzira na to kako pokušavam da ga ohrabrim, on jednostavno radije pati - dodaje.
Sve ovo ona ne oseća dovoljno jakim razlogom za razvod. Nije srećna u braku, ali smatra da se to može popraviti. Naravno, ako su obe strane voljne.

- On jednostavno nije raspoložen. Volela bih da me prevari da osetim da imam valjan razlog za razvod. U ovom trenutku, ne bi ni toliko bolelo - kaže supruga.

- Na odlazak bez 'dobrog razloga' se jako mrzovoljno gleda. Pretpostavljam da mi je to još uvek usađeno u glavu i osećam da moji razlozi nisu dovoljno dobri - ističe ona.

Odlučila je da pokuša s njim da razgovara o tome kako se oseća i na kraju je spakovala dečje i svoje stvari.

- Ostaću u majčinoj kući neodređeno vreme. Terapija je ovde ili vrlo skupa ili je teško dostupna, ali oboje smo se složili da pokušamo. Iskreno, nisam osećala kao da zaslužujem da odem bez dobrog razloga. Rekli su mi 'svi su muškarci takvi', pa sam to jednostavno tolerisala - priznaje žena.

Dodala je, da se na odlazak odlučila tek nakon što joj je mnogo ljudi u komentarima reklo kako su njeni razlozi dovoljno dobri da ga ostavi, i bez toga da je on prevari. Zahvalila se svima na podršci i izrazila nadu da će se sve ipak dobro završiti.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 1

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.

Korektura

Zoran Živković [11.10.2024.]

Video dana

Sve je zauzeto

Anketa

Da li vam je teško da dođete do nove autobuske stanice?

Rezultati