Ljubav

Direktno.rs

15. 05. 2023. 08:46 1

"Želim da putujem, partner ne": Rešenje?

Interesovanja su različita, zato ne tumačite ovo kao razlog razlaza.

Putovanja su nekome odličan vid odmora, jer ih avanture ili samo lutanje po drugim državama, drugačijim gradovima i upoznavanje sveta može dobro opustiti i razdvojiti od svakodnevnih obaveza.

Međutim, kada nas život postavi na ljubavne šine, postoji određeni proces upoznavanja, ali putovanje u većini slučajeva nije prva stvar koja se planira sa tek upoznatim partnerom.

Postoje osobe koje putovanja ne tumače kao nešto privlačno i smatraju da im je odmor koji im je potreban upravo u njihovoj oazi koju imaju u kući. Bilo kako bilo, preko ovih razlika se može preći, tako da obe strane budu ispunjene, navodi "Aworldtotravel.com".

Spontani izlet je dobar pokazatelj

Ako vaš partner nikada ranije nije putovao ili jeste putovao, ali vrlo malo, možda ima unapred stvorene ideje o tome kako je to. Možda ima ideju da putovanje ne vrvi od zabave, da je zamorno ili dosadno. Iako je ovo možda samo pitanje mišljenja, on možda nikada nije imao priliku da to pokuša.

Nekada predrasude mogu nadjačati iskustvo kakvo ono zapravo jeste. Nekada sudimo na osnovu jednog iskustva, ali zato u ovom slučaju, potrudite se da mu pokažete suprotno i sa njim podelite ono što vi vidite u putovanjima.

Razgovor je ključ

Postoji mogućnost da iza manjka volje za putovanjem stoje određene brige ili strahovi.

Ako se pozabavite ovim razlozima, možete pronaći odlična rešenja za obe strane.

Ili je pak u pitanju da vaš partner želi miran odmor, na nekoj plaži uz lepo vreme i opuštajuće piće. Dok vi, sa druge strane tragate za ćoškovima adrenalina u kom god gradu bili. Ukoliko je ovo ključ vašeg neslaganja, onda ćete sigurno pronaći mnogo mesta koje sadrži oba sveta.

Da li je ovo razlog za raskid?

Ako ste u dugoj vezi, verovatno ste razgovarali o svojim budućim ciljevima i očekivanjima u životu. Međutim, najbolje je da ih se s vremena na vreme dotaknete da vidite da li se nešto promenilo za bilo koga od vas.

Ako su oštrije situacije, kao na primer da jedna strana želi da spakuje život u kofer i samo putuje i obilazi svet, a druga život vidi gradeći karijeru na stabilnom i jednom mestu, onda je teško naći kompromis. Ali, sve osim ovih ekstremnijih primera je rešivo zajedničkim dogovorima i dobro raspoređenom vremenu za odmor.

Solo putovajne

Ako odlučite da se predate putovajnima, tako što ćete otputovati na kratko negde, kada se ukaže prilika, a da vaš partner ostane kod kuće, to ne mora da dovede do sukoba.

Zdravi odnosi uključuju i poverenje i lični prostor, a s vremena na vreme provoditi malo vremena odvojeno je izuzetno zdrava. Sve zavisi od dogovora i načina funkcionisanja vaše veze.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 1

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.

Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]

Video dana

Neuspešan skok

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati