Ljubav

[ Izvor: Mediji ]

20. 04. 2023. 21:54 0

Šta tačno znači GOUSTING?

Gousting se generalno najčešće odnosi na romantičnu vezu, odnosno kada jedan od partnera potpuno ispari, ali se tehnički može odnositi na bilo koji scenario gde kontakt sa drugom osobom neočekivano prestaje, uključujući i prijateljstva i porodične odnose.

Reč "ghost" na engleskom znači "duh". Tako da bi se u prevodu na srpski ovaj termnin se najbolje mogao prevesti kao pretvaranje u duha, odnosno kad neko nestane, iščezne, izbriše vas iz svog života i trudi se da vam onemogući svaki kontakt.

Gousting je vrlo često krajnje očigledan. Može da bude nagla reakcija, ali takođe može biti i postepen proces. Druga osoba može početi sa "lakim goustovanjem", gde progresivno minimizira kontakt tokom određenog vremenskog perioda. Postoji i znaci koji mogu ukazati na gousting.
- Redovno se na razne načine izvlače iz bilo kakvih dogovora
- Ne žele da upoznate njihove prijatelje ili porodicu
- Retko odgovaraju na vaše poruke ili pozive
- Nestaju sa društvenih mreža
- Nikad vam nisu otkrili sve svoje lične podatke
- Tokom razgovora često deluju nezainteresovano

Drugim rečima, ako ste više puta pokušavali da kontaktirate nekoga, a on neće da odgovori, to je jak pokazatelj da ste goustovani.

Goustovanje je veoma prisutno na društvenim mrežama. To uključuje prekid svih kontakata putem društvenih mreža sa drugom osobom bez objašnjenja. Druga osoba može da vas "anfrenduje" odnosno da vas izbriše iz liste prijatelja, prestane da vas prati ili čak blokira. Neki čak idu toliko daleko da deaktiviraju ili izbrišu svoje naloge kako bi sprečili svaki kontakt.

Oni koji su goustovani, pogotovo ako im se to desilo prvi put, uglavnom su u prvi mah zbunjeni ili zabrinuti za drugu osobu.

Osećanja goustovane osobe mogu da idu od besa, zbunjenosti, tuge... No, posle nekog vremena shvate šta se tačno desilo, iako razlog za to možda nikad neće saznati.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.

Namirivanje

Zoran Živković [03.05.2024.]

Video dana

Fitnes oprema

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati