Ljubav

Direktno.rs

29. 11. 2022. 22:06 0

Poljubac je 200 puta jači od morfijuma

Bajka je laž, ali ume da nagovesti istinu.

Znamo svi kako princeze u bajkama poljubac oživi, a žabu pretvori u princa. To i nije daleko od istine jer poljupci izuzetno blagotvorno deluju na naše telo. Kako? Stiže objašnjenje.

Zbogom boli i depresiji

Ljubeći se na najmanje tri minuta, telo oslobađamo stresa i depresije: endorfini ili "hormoni sreće" uništavaju kortizol, otkrili su kanadski psiholozi. Poznati profesor Valter Tuman čak je praksu ljubljenja uvrstio u svoja predavanja o antistresu. Strastveni poljubac je takođe vrlo učinkovit kao lek protiv bolova migrene i zubobolje: poljupci su 200 puta jači od morfijuma.

Poljubac za sreću

Prema anketama, muškarci koji poljube supruge pre odlaska na posao imaju veće prihode od onih koji to ne rade. Britanski naučnici otkrili su da će oni koji ne štede na poljupcima biti optimistični, uvek sigurni u svoje sposobnosti i verovatnije je da će uspeti u svom privatnom životu i karijeri. A istraživanja pokazuju da se Britanci najmanje ljube u proseku, a najčešće Nemci.

Evo još jedne zanimljivosti vezano za poljupce

Poljupcem i pucanjem iz pištolja, naše telo proizvodi iste hormone. Priliv adrenalina povećava mentalnu i fizičku aktivnost. Zatom vodite ljubav, a ne rat!

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.

Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]

Video dana

Metalika moj dobar drugar

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati