Ljubav

Direktno.rs

19. 11. 2022. 22:26 0

Zabavljanje s drugaričinim bivšim dečkom? ZA i PROTIV

Svi su čuli za nepisano pravilo momaka i devojaka da se bivše ljubavi njihovih prijatelja, ne diraju. Međutim, da li je ovo pravilo zaista opravdano i mora li da se poštuje?

Pošteno je reći da ako je vaša prijateljica raskinula sa njenim partnerom pre sat vremena, definitivno bi trebalo da razmislite o tome da napravite korak. Ovo takođe postaje nezgodna teritorija ako su njih dvoje bili u veoma posvećenoj, dugotrajnoj vezi.

Međutim, ako njih dvoje nisu delili ništa više od neobaveznog viđanja i ona je već nastavila dalje, možda bi bilo moguće prekršiti ovo mitsko pravilo, bez ozbiljnih posledica.

Ako ste se ikada našli zaglavljeni u ovoj neprijatnoj dilemi, evo nekoliko prednosti i nedostataka, koje treba razmotriti, pre nego što krenete na tu zabranjenu teritoriju.

ZA

1. Već poznajete osobu.

Možda ste već stvorili vezu sa bivšim partnerom vaše drugarice, ako je on postao deo vaše grupe prijatelja. A svi znaju da neke od najboljih veza proizlaze iz prijateljstva.

2. Možda već poznajete njegove prijatelje.

Ako su se vaše grupe prijatelja spojile, onda već poznajete njegove prijatelje. Takođe znate na koga ćete ostaviti povoljan utisak, da biste dobili odobrenje njegovih drugih prijatelja.

Ne postoje neugodni prvi sastanci i razgovori kroz koje svako mora da prođe, kada prvi put sretnete prijatelje svog partnera.

3. Poznajete njihovu dobru i lošu stranu.

Možda ste već čuli brojne priče o ovoj osobi od svoje prijateljice, pa razumete njegove prednosti i mane.

Stoga bi možda bilo pametno izabrati osobu koju poznajete, kako ne bi bilo usputnih iznenađenja.

4. Ovo može testirati vaše prijateljstvo.

To što vaša prijateljica mora da nastavi da viđa svog bivšeg zbog vas, možda nije najprijatnija stvar, čak i ako je već krenula dalje. Ako zapravo stavlja vašu sreću ispred svoje i odobrava da izlazite s tim bivšim, to znači da ste zaista prijatelji.

PROTIV

1. Možete pokvariti svoje prijateljstvo, do te mere da je nepopravljivo.

Možda ne biste želeli da delite toliko o svom odnosu sa svojom prijateljicom, jer bi mogla da se osećaš kao da te osuđuje.

Pored toga, čak i ako vam ona kaže da je nije bolelo što ste počeli da izlazite sa njenim bivšim, možda će i dalje postojati neka potisnuta osećanja izdaje i besa, koji mogu buknuti svakog trenutka.

2. Možda imate pogrešne predstave o bivšem.

Možda vam se dopala veza u kojoj je bila vaša prijateljica ili ste mislili da nije uspela iz toliko različitih razloga. Možda će nastati problem, ako mislite da ste provalili ovu osobu.

Svaka veza je drugačija i bivši partner vaše prijateljice može se pokazati kao potpuno druga osoba nego što ste očekivali. Možda ćete otkriti drugu stranu ove osob,e za koju nikada niste ni pomislili da postoji.

3. Budite spremni na tračeve.

U zavisnosti od toga koliko je vaša grupa prijatelja bliska, ova odluka možda neće uticati samo na vas i vašu prijateljicu, već i na sve vaše druge prijatelje. Ako vaš prijateljica ne prihvati dobro vesti, može uticati na vaše druge prijatelje da zauzmu stranu.

4. Možda će biti poređenja.

Njegovi prijatelji bi vas mogli porediti sa vašom prijateljicom. Poznavajući sve intimne detalje prethodne veze ove osobe, možda ćete čak početi i vi sami da se upoređujete sa njom.

Nikada nije lako pronaći rešenje za situaciju koja bi mogla da povredi druge u tom procesu. Ako ste primetili da imate osećanja prema bivšem dečku vaše prijateljice, odmah razmislite o tome šta ćete uraditi sa tim emocijama i odmerite sve prednosti i nedostatke, pre nego što donesete konačnu odluku.

Na kraju krajeva, ako vaš prijateljica vidi da vam je njen bivši zaista važan, to ne bi trebalo da pokvari vaše prijateljstvo

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.

Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]

Video dana

U čemu je problem?

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati