Ljubav

Direktno.rs

07. 11. 2021. 21:47 0

Ovi faktori iz korena narušavaju vezu: Nismo svesni?

Varanje, preljuba, afera... Kako god nazvali čin prevare, sigurno je da je u pitanju jedna od najrazornijih stvari za jednu vezu ili brak. Ipak, dok je preljuba na prvi pogled najveći problem koji narušava odnos, svakako da to nije jedini faktor. Postoji mnogo "sitnih", a razornih činjenica koji sasvim negativno utiču na partnerski odnos, pa ga često i skroz prekinu.

Nesposobnost za kompromis

Da, važno je imati svoj stav i ne dozvoljavati sebi tiho povinovanje u svakom trenutku, gušeći svoje želje. Ipak, ako ne želite ni da čujete tuđ argument, želju i potrebu, to nije dobar znak. Niste u vezi sa samim sobom i zapravo je nekada najbolje prihvatiti kompromis i naći zajednički jezik. Ne moramo uvek po svaku cenu ostvariti svaki svoj plan.

Laž

Ako skrivate probleme, činjenice, bilo kakvu sitnicu, čak i u cilju zaštite partnera, to nije dobra stvar. Laganje i skrivanje na duže staze vode do odnosa gde je najlakše partneru prećutati sve što nas tišti. Negujte odnose gde u vezi možete jedno drugom reći baš sve. 

Arogantnost

U kvalitetnoj vezi nema mesta nadmenosti. Stav "ja sve znam/ja sam uvek u pravu" vodi do neravnopravnosti i nezdrave zajednice. Time se uništava samopouzdanje, stiče se osećaj manje vrednosti, a cilj veze nije da neko ima moć i dominaciju, već da zajedno budete jednaki.

Ne znate zbog čega ste u toj vezi

Plašite se da ostanete sami? Plašite se šta će vam reći prijatelji/roditelji/rođaci? Mislite da ne možete bolje? Bolje je biti sam nego u lošoj vezi. To najpre nije pošteno prema vama, ali ni prema partneru s kojim ste.

Sebi u bradu

Ako uvek skrivate osećanja, trpite nezadovoljstvo, frustracije, to je jako loše i za vas i za vezu. Sve što trpite u sebi jednog dana će isplivati na videlo, a tada kad se sve nagomilalo, nema mesta daljim popravkama. Govorite iskreno o onome što vam smeta, jasno i glasno i u lice partneru.

Bez nežnosti

Ako više nema pažnje i nežnosti, to je jasan znak da nešto nije u redu. I to ima dalekosežne posledice, neka od njih i jeste prevara, ali može imati dubok uticaj i na psihu oba partnera...

 

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.

Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]

Video dana

Metalika moj dobar drugar

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati