Ljubav

Direktno.rs

02. 11. 2021. 22:15 2

Dermatolog: Redovan seks podmlađuje do 12 godina

Oni koji imaju redovne seksualne odnose, tri puta nedeljno, izgledaju čak sedam do 12 godina mlađe od uobičajene realne slike za njihovo životno doba, tvrdi američki dermatolog dr Ejmi Vehsler.

Ona kaže da s pacijentima obavezno razgovara o svim životnim navikama, pa i o intimi, uključujući i pitanja o tome koliko često imaju intimne odnose.

- Pojedini se u početku čude, pa i uzdržavaju od odgovora, ali s vremenom shvate šta je ideja i da između stresa i nezadovoljstva uzrokovanog apstinencijom i, sa druge strane, stanja kože, postoji izražena i logična veza - objašnjava dr Vehsler.

Ona ističe da se na koži "vidi" sve što nam se u životu svakodnevno događa, a to utiče i na njen izgled, kvalitet, glatkoću i elastičnost.

- Stres, neuredan san i uznemirenost mogu negativno da utiču na vašu kožu tako što će postati grublja, sklona pojavi bora i osetljivija na spoljne uticaje. Takođe, redovna fizička aktivnost, dovoljno tečnosti, druženje, šetnja sa prijateljima i svaka vrsta uživanja i opuštanja doprinose da se bolje osećate - kaže dr Vehsler.

Poznato je da redovni seksualni odnosi utiču na bolji rad i lučenje hormona, koji su važni za stanje kože. Studije su pokazale da žene koje su seksualno aktivne imaju viši nivo estrogena, koji se povećava tokom orgazma, a on je ključan za normalno funkcionisanje kože, krvnih sudova, folikula dlake...

Istovremeno, u toku orgazma oslobađaju se oksitocin i kortizol, što smanjuje nivo stresa, a to dovodi do slabije razgradnje kolagena i elastina koji su ključni za dobar izgled kože.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 2

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.

Izborna trka

Zoran Živković [27.04.2024.]

Video dana

Tuđa ruka svrab ne češe

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati