Ljubav

Direktno.rs

20. 02. 2024. 17:22 0

Šta naučite u vezi koja je čas aktivna, čas ne

Klasične veze se čine lakšima za manevrisanje od recimo onih koje čas postoje - čas ne postoje. Danas postoji izrazito mnogo različitih vrsta ljubavnih odnosa - od krajnje ležernih otvorenog shvatanja, pa sve do vrlo ozbiljnih i posvećenih.

Negde na polovini tog spektra nalazi se misterija poznata kao "veza koja danas postoji, a sutra ne postoji" takozvane pali-gasi sistem. Ako pokušavate da budete u ovakvoj vezi, postoje neke stvari koje bi trebalo da naučite i primenite.

Morate uspostaviti jasne granice

U svakoj, a naročito u vezi koja čas postoji a čas ne, moraju postojati jasna očekivanja i granice. U suprotnom povredićete ili vi njega, ili on vas. Odvojite neko vreme i razmislite šta očekujete od ovakve veze - da se pretvori u stalnu ili da pukne kompletno na kraju. Da li vam zaista odgovara da vaš partner bude sa nekim drugim par meseci i da se vrati kucajući na vaša vrata?

Utvrdite kada veza tačno postoji, a kada ne

Ako jedno od vas smatra da trenutno veza ne postoji, a drugo da postoji, to može izazvati veliki problem, naročito ako je u celu priču uključena i treća osoba. Nedorečenost dovodi do besa, nezadovoljstva i slamanja srca, kao i do potpunog prekida veze. Utvrdite dakle kada je veza "aktivna" a kada nije.

Uvek budite pravedni

Uvek, u svakoj vezi bi trebalo da poštujete zlatno pravilo - ponašaj se prema svom partneru onako kako bi želeo da se on ponaša prema tebi. Ne dozvolite da on sedi u kafiću i čeka vas, ako ne planirate da dođete jer ste odlučili da - trenutno ne budete u vezi. Kako bi ona opet mogla da postoji, budite zrela osoba i ukažite mu poštovanje.

Ostvarite jasnu komunikaciju

Kako se osećate u vezi ovakvog tipa? Da li su se vaša osećanja tokom vremena promenila? Da li znate šta vaš partner oseća? Potrebno je da redovno komunicirate sa svojim partnerom i da budete iskreni po pitanju onog što se dešava u vama. Ako osećate ljubomoru i nesigurnost nastojte da to istaknete, a ne da krijete u sebi, piše "Brad browning".

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.

Tradicija

Zoran Živković [24.07.2024.]

Video dana

Avantura zove

Anketa

Da li ste za kopanje litijuma u Srbiji?

Rezultati