Ljubav

09. 02. 2024. 15:00 0

Znaci otkrivaju da li i koliko volite partnera

Postoje oni koji se zaljube na prvi pogled, a ima i onih kod kojih se taj osjećaj postepeno pojavljuje i razvija, tvrde psiholozi. Kako onda prepoznati osećaj zaljubljenosti i ljubavi?

Nema potrebe da se izlažete stresu ukoliko još niste sigurni da li ste zaljubljeni ili ne, kao i da li volite svog partnera. Kako bi vam pomogle da lakše utvrdite kako se osećate, terapeutkinje Vienna Pharaon i Sam Shaffer navele su nekoliko znakova po kojima to možete prosuditi.

1. Potrebe vašeg partnera jednako su važne kao i vaše, što je jasno vidljivo kroz vaše reči i postupke. Kad o potrebama, mislima i željama svog partnera razmišljate isto kao i o vlastitim, to znači da vam je do te osobe veoma stalo, objašnjava Shaffer.

2. S partnerom ne morate glumiti, možete pokazati svoje pravo lice. Dakle, bez problema mu pokazujete svoje mane, kao i vrline, nemate potrebu da krijete bilo šta i otvoreno razgovarate o svim temama.

3. Zahvalni ste na odnosu koji imate i ne uzimate ih zdravo za gotovo, često se uhvatite kako se smejete ili radujete bilo čemu što kaže ili uradi, čak i ako nisu u pitanju nužno veliki gestovi.

4. Ponosni ste na njihove uspehe onoliko koliko ste ponosni i na vlastite. "Vaš partner je dobio unapređenje na poslu ili je napokon objavio svoju prvu knjigu, a vi ste puni sreće i osećaja ponosa. Imate potrebu celom svetu da se pohvalite i često mu ponavljate koliko ste srećni zbog njegovog uspeha, čak i ako je on ostvario uspeh na polju za koje inače niste preterano zainteresovani. Ovako izgleda ljubav - objasnila je Pharaon.

5. Trudite se shvatiti njegovu stranu priče čak i onda kada ste u svađi. "Čak i onda kada se svađate, voleti znači verovati da ste i u kriznim momentima deo jednog tima i da ne treba da se borite jedno protiv drugog, već zajedno protiv ostatka svita. Iako je nekad teško sagledati stvari iz druge perspektive, ako ste zaljubljeni i volite svog partnera redovno ćete se truditi da shvatite njegove stavove i mišljenja", kaže Shaffer.

Kako onda izgledaju znakovi koji pokazuju da niste zaljubljeni i, samim time, ne volite svog partnera? Terapeutkinje objašnjavaju kako u takvim vezama ne možete biti prava verzija sebe, ne usuđujete se s njima pokrenuti ozbiljnije teme, vaš odnos se zasniva uglavnom na seksu i često se osećate kao da ste na "emotivnom rolerkosteru".

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.

Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]

Video dana

Topli sendvič

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati