Kultura

[ Izvor: Mediji ]

04. 09. 2024. 12:24 0

Ovo je bila poslednja želja Bore Čorbe

Legendarni muzičar, Bora Đorđević preminuo je danas u 72. godini uprkos borbi lekara u Ljubljani koji su radili na njegovom oporavku od teške upale pluća.

Nakon što je uplovio u vezu sa suprugom Dubravko, Borin drugi dom postala je Slovenija gde je napustio ovaj svet, a sada je poznato gde će biti sahranjen.

Menadžer "Riblje Čorbe", Bane Obradović oglasio se za domaće medije sa informacijama o ispraćanju na večni počinak.

- Čuo sam se sa porodicom, radi se na papirima. Ne zna se još uvek kada će njegovo telo biti prebačeno za Srbiju, pa samim tim ni oko sahrane. Mora se proći procedura u bolnici i sve ostalo. Bora će biti sahranjen u Čačku, to je njegova želja! On je još svojim delima ostavio neizbrisiv trag, neka mu je laka zemlja - rekao je za Kurir.

Ovo je potvrdio i gradonačelnik Čačka koji je sa Borom bio dobar prijatelj.

U oproštajnim rečima koje je Milun Todorović, gradonačelnik Čačka, uputio prijatelju Bori Đorđeviću, nalazi se i ispunjenje poslednje želje proslavljenog rokera, a to je da on bude sahranjen u rodnom gradu. Prvi čovek Čačka i Bora su inače dugogodišnji prijatelji.

- Napustila nas je legenda rokenrol scene naše Srbije i regiona, maestralni i neprevazidjeni muzičar, tekstopisac i frontmen najveće rok grupe Riblje Čorbe. U 72. godini života preminuo je Bora Đorđević, ikona Čačka i čovek koji je za četiri i po decenije muzičkog stvaralaštva ostavio neizbrisiv trag u srcima svih generacija. Odavno postavši besmrtan za njegove Čačane i Čačak, uvrstio se u red najvećih legendi koje je ovaj grad iznedrio. Dragi Boro, dragi prijatelju, hvala ti za svaku strofu i svaki takt uz koji sam odrastao. Hvala ti za svaki savet i lepu reč, a najveće hvala za to što si me smatrao prijateljem. Obećavam ti u svoje i u ime svih Čačana, a ti si to već znao, da nikada nećeš biti zaboravljen - izjavio je Milun Todorović.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Bodyguard

Zoran Živković [13.09.2024.]




Video dana

Rokenrol žurka - kolevke umesto podijuma

Anketa

Ko bi trebalo da nasledi Svetislava Pešića na mestu selektora Srbije?

Rezultati