Kultura

Direktno.rs

17. 08. 2024. 17:57 1

"Bio sam heroinski ZAVISNIK, to je nasleđeno": Nik Kejv krivi sebe za smrt sinova

Australijski muzičar Nik Kejv najpoznatiji je po saradnji sa grupom The Seeds, a njegovi bezvremenski hitovi kao što su "O Children" i "Into My Arms" prikupili su na desetine miliona slušanja na svim platformama.

Iako je u svojoj karijeri doživeo ogroman svetski uspeh, njegov život obeležile su i tragedije...

U intervjuu za Australian Story, slavni pevač je rekao da je prošao put od čoveka "zadivljenog sopstvenom genijalnošć" do osećaja "sramno samozadovoljnog" nakon što je izgubio dva sina u poslednjih 10 godina.

Sin preminuo u 15. godini

Njegov sin Artur umro je 2015. kada je imao samo 15 godina. Artur je prvi put probao LSD, a onda je tragično pao sa litice od 20 metara u blizini svoje kuće u Brajtonu. Tada su u njegovom telu pronašli tragove marihuane, a istraga je otkrila da je Artur bio potpuno dezorijentisan u trenucima pre smrti.

Pre dve godine, Kejv je izgubio i drugog sina Džetroa, koji je preminuo u 32. godini. Džetro se borio sa šizofrenijom i zavisnošću od droga. Preminuo je dva dana nakon što je pušten iz zatvora gde je služio kaznu zbog fizičkog napada na sopstvenu majku, a pronađen je u motelu u Melburnu.

Nik je sada priznao da više ne ceni umetnost iznad svega, kao što je to činio pre smrti svoja dva sina.

 - Bio sam zadivljen sopstvenom genijalnošću. Sada vidim koliko je glupa ta sramna vrsta samopopuštanja -  rekao je on.

Muzičar je ispričao kako mu je umetnost, tačnije muzika, uvek bila na prvom mestu, ali se to potpuno promenilo nakon što mu je preminuo 15-godišnji sin.

 - Za mene više ne važi ideja da umetnost pobija sve -  rekao je on i dodao da "ima stvari koje su mu mnogo važnije od koncepta umetnika".

Muzičar retko govori o tragediji koja mu se dogodila u životu, a ni ovoga puta mu nije bilo lako da priča o tome. Nik je jedva mogao da obuzda svoje emocije tokom intervjua. Prethodno je za Gardijan rekao da se oseća krivim zbog smrti svojih sinova jer je, kako kaže, "protiv prirodno da se sahrani dete".

 - Mislim da je to nešto što ljudi koji izgube decu osećaju bez obzira na situaciju, samo zato što jedino što treba da uradite je da ne dozvolite da vam deca umru. Zaboravite. Jedino što morate da uradite je da zaštitite svoju decu - rekao je on tada, piše Jutarnji.hr

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 1

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Bodyguard

Zoran Živković [13.09.2024.]




Video dana

Rokenrol žurka - kolevke umesto podijuma

Anketa

Ko bi trebalo da nasledi Svetislava Pešića na mestu selektora Srbije?

Rezultati