Kultura

Direktno.rs

11. 08. 2024. 11:59 0

Poznati glumac otkrio nepoznate detalje iz svog privatnog života: Ovo je prvi put da govorim o tome

Irski glumac Kolin Farel ne deli često pojedinosti iz privatnog života, ali je za Pipl (People) otkrio kako izgleda život s 20-godišnjim sinom Džejmsom, kom je dijagnostikovan Angelmanov sindrom.

Džejms je rođen s retkim genetskim poremećajem koji uzrokuje kašnjenje u razvoju, poremećaj ravnoteže, ali i razne druge probleme koji mu onemogućuju da živi samostalno i brine se sam o sebi.

Džejms spada među onu decu s Angelmanovim sindromom koja imaju teže simptome, zbog čega nema nikakvu verbalnu komunikaciju i ne može da živi bez pomoći negovatelja, koji mu pomaže u obavljanju svakodnevnih zadataka.

Kolin Farel kaže da je njegov sin "ceo život naporno vežbao kako bi naučio da održava ravnotežu i poboljšao svoj hod".

 - Kada je prvi put počeo sam da se hrani, lice mu je na kraju izgledalo kao da je Džekson Polok (američki slikar). Danas se lepo hrani. Svaki dan sam sve više ponosan na njega, mislim da je čaroban. Ovo je prvi put da govorim o tome i, očito, jedini razlog zbog kojeg govorim je to što ne mogu pitati Džejmsa želi li to učiniti -  objasnio je.

Upravo zbog svega što je prošao sa sinom, ovaj 48-godišnji glumac odlučio je da pokrene fondaciju za odrasle osobe s intelektualnim teškoćama kako bi im pomogao barem na neki način.

 - Želim da svet bude dobar prema Džejmsu. Želim da se svet odnosi prema njemu s ljubaznošću i poštovanjem - rekao je.

Fondacija koja nosi ime Kolina Farela fokusira se na ljude s posebnim potrebama u trenutku kada napune 21 godinu i izgube svu pomoć koja im je do tada bila dostupna.

 - Kada vaše dete napuni 21 godinu, ono je na neki način osuđeno da bude samo -  rekao je iskreno Farel.

Nastavio je:

"Sve postavljene mere zaštite, posebni razredi, sve to nestaje, a vi ostajete s mladom odraslom osobom koja bi trebala da bude integrisani deo našeg modernog društva."

Upravo iz želje da pomogne porodicama koje su u istoj situaciji i kako bi dobili pomoć koju zaslužuju, odlučio je da pokrene fondaciju, ali i otvori, kako kaže, vrata svog privatnog života.

 - Ovo je sve zbog Džejmsa, sve je u njegovu čast - zaključio je irski glumac.

Sina je dobio s bivšom devojkom, kanadskom manekenkom Kim Bordenave, a osim njega, s glumicom Alicjom Bačleda-Kurus ima i 14-godišnjeg sina Henrija. 

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Bodyguard

Zoran Živković [13.09.2024.]




Video dana

Instruktor plesa

Anketa

Ko bi trebalo da nasledi Svetislava Pešića na mestu selektora Srbije?

Rezultati