Kultura

[ Izvor: N1 ]

24. 06. 2024. 17:47 3

Feđa Štukan: Vlast u Srbiji destruktivna i glupa i neka to pokaže pred svetom

Bosansko-hercegovački glumac i pisac Feđa Štukan izjavio je po dolasku na sarajevski aerodrom da ne može da zamisli zašto bi on bio pretnja po nacionalnu bezbednost Srbije i da je dobro da vlast i na taj način pokazuje koliko je, kako kaže, "destruktivna i glupa" i da "treba svoje lice da pokaže pred celim svetom, svojom publikom i glasačkim telom".

- Moje pojavljivanje na prošlogodišnjim demonstracijama "Srbija protiv nasilja" u Beogradu je kapljica koja se čekala da se nešto pokrene protiv mene. Imam osećaj ta knjiga jako boli nacionaliste, boli ih i ovde i u Hrvatskoj, ali se u Srbiji samo čekalo da me ocrne i da se krene u tom pravcu - izjavio je Štukan.

On je dodao da, kako je naveo, neshvatljivo da je proglašen pretnjom za srpsku bezbednost.

- Ne mogu da se zakunem, ali ne znam šta bi drugo moglo da bude, a da to ima veze sa zdravim razumom. Ja sam sada kao opasnost i ne mogu do daljnjeg da uđem u Srbiju. Mislio sam da zabrana važi godinu dana, pokušao sam da uđem, ali sam očigledno pogrešio i ta zabrana traje više, ne znam koliko, dve, tri, pet godina - rekao je Feđa Štukan.

On je istakao i da ima advokatski koji mu je potvrdio da vlast u Srbiji "nema nikakvo pravo da ga maltretira i izbacuje iz zemlje".

- Potpisao sam papire da oni mogu da rade, ali ne znam u kojem pravcu će delati. Ne verujem da ćemo pobediti na sudu, ali je važno da se čuje da su oni (vlast) jedni destruktivci, da se vidi da ispadaju glupi kao što jesu, da se vidi da su pohlepni destruktivci koji otimaju od svog naroda pare. Politika i religija su im paravan za premeštanje budžetskog novca na račune, i zato oni mene ne vole jer ja to govorim - naveo je Štukan.

Štukan je ponovio i da na papiru koji je uspeo da dobije nema nikakvih detalja, ali da bar ima "neki papir".

- Nisam dobio nikakav podatak, ništa, znam da se zabrane se daju od jedne pa naviše godine ili je možda na neodređeno vreme, ali svakako dok je ona garnitura vlasti ne verujem da ću uspeti da uđem u Srbiju. Ne možemo ništa protiv takve privatne mašinerije, ali neka pokažu koliko su su glupi i pokažu svoje lice pred svetom, svojom publikom i glasačkim telom - zaključio je Štukan.

Podsećamo, bosansko-hercegovački glumac i književnik Feđa Štukan, koji je trebalo da gostuje na festivalu Krokodil, priveden je nedelju na aerodromu "Nikola Tesla" u Beogradu.

On je ovog ponedeljka u 13.45 sati deportovan u BiH letom Er Srbije za Sarajevo.

Policija mu je uručila rešenje da predstavlja "bezbednosnu opasnost" po Srbiju, potvrdio je FoNetu njegov advokat Sead Spahović.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 3

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Idealan tajming

Zoran Živković [26.06.2024.]




Video dana

Mačka programira

Anketa

Da li treba Dragan Stojković Piksi da ostane selektor Srbije?

Rezultati